Post navigation

Колегія Департаменту культури і туризму

26 лютого 2013

 

  26 лютого відбулось розширене засідання колегії Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації. Темою обговорення було підведення підсумків роботи закладів культури і мистецтв у 2012 році та основні напрямки розвитку галузі на 2013 рік.

   У підсумковій доповіді директора Департаменту культури і туризму Кузнєцова Д.П. була відзначена робота Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, акцентована увага на якісному, професійному проведенні Центром у квітні 2012 року Всеукраїнського науково-практичного семінару методистів обласних методичних центрів України з підвищення кваліфікації, других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант» (Харківська область перша і єдина в Україні, яка проводить зазначений захід на регіональному рівні), конкурсу з розробки навчально-методичних матеріалів, програм  для позашкільної мистецької освіти області.

   У дебатах виступила директор Центру Самоварова Т.М., вона підкреслила, що у 2013 році пріоритетом у роботі для Центра залишається використання інноваційних педагогічних технологій, організаційно-методичне забезпечення діяльності шкіл естетичного виховання, розробка критеріїв експертизи педагогічного досвіду,  методологічне забезпечення управлінської та педагогічної діяльності, створення «навчальних майданчиків» для розвитку діяльності та мислення педагога і керівника, поступова підготовка до проведення дистанційного навчання слухачів, проведення чергової державної атестації шкіл естетичного виховання області.