Post navigation

Семінар для викладачів хору у приміщенні ДМШ №15

6 листопада 2013

 

Курси з підвищення кваліфікації викладачів хору

 

  6 листопада 2013 року у приміщенні Харківської дитячої музичної школи № 15 імені В.А. Моцарта відбувся обласний семінар для викладачів хору шкіл естетичного виховання Харкова і Харківської області. Адміністрація школи  провела керівникам хорових колективів екскурсію по залах і навчальних кабінетах закладу.

    Перед викладачами виступила викладач молодшого хору, заступник директора ДМШ № 15 ім. В. А. Моцарта Інна Георгіївна Гудкова. Тема її доповіді: “Робота над змістом і виконанням хорових творів ”.

    У роботі над хоровим твором особливу увагу слід приділяти змісту хорового твору, його характер необхідно визначати разом з учнями, це активізує увагу, виховує навички слухання музики. Корисно прослуховувати пісню без тексту, щоб діти могли створювати музичний образ самостійно. Поступово учні починають слухати музику і текст одночасно, визначають темп, рух мелодії, ритм, розмір, динамічні відтінки. Робота над виконанням проводиться поступово, паралельно з роботою над іншими навичками, при цьому, перш за все, виховується увага, яке необхідне для контакту керівника з хором. Хоровий твір може виконуватися на уроці і на концерті. Виконання  творів— це показ усіх досягнень хору, результат кропіткої роботи. Правильно поставлена хорова робота у молодшому хорі є сходинкою для переходу дітей до старшого хору – відмітила  І.Г.Гудкова.

   Під час семінару учні хорового класу школи виконали пісні, продемонстрував гарний рівень виконання різноманітного репертуару. Учасники семінару побажали І. Г. Гудковій та її учням подальших успіхів і перемог в конкурсах і фестивалях.