Post navigation

Семінар — нарада керівників ШЕВ.

Обласний семінар — нарада  керівників шкіл естетичного виховання.

 

IMG_5149  Сьогодні, 28 серпня, відбулась серпнева нарада керівників шкіл естетичного виховання  Харківщини, яку  традиційно організовує Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.  

 

    До директорів шкіл та їх заступників була доведена низка важливих питань, пов’язаних з організацію навчального процесу у новому 2014-2015 навчальному році, були обговорені пріоритетні напрямки діяльності початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

 

    78 шкіл естетичного виховання, що працюють в області, націлені на подальшу плідну роботу з естетичного виховання дітей та підлітків, яка набуває особливої ваги в сучасному суспільстві. Позитивною тенденцією останніх років є збільшення контингенту учнів (на кінець минулого навчального року їх кількість склала більше 15500, з них 2300 – пільговий контингент) та зростання якісного рівня педагогічних кадрів. Впродовж року за участю талановитих вихованців проведено майже 1300 культурно-просвітницьких заходів, а саме:  концертів, виставок, конкурсів тощо. Учасниками конкурсів, виставок, олімпіад, фестивалів стали більше 9800  учнів, з них майже 2000 дітей визнані переможцями різного рівня.

 

   До учасників наради звернувся заступник директора Департаменту культури і туризму ХОДА, начальник управління культури Дмитро Кузнєцов, який доповів про готовність усіх навчальних закладів позашкільної мистецької освіти Слобожанщини до початку навчального року.

 

IMG_5193   Директор обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Тамара Самоварова проінформувала про підсумки 2013-2014 року, який за її словами, характеризувався плідною роботою педагогічних та учнівських колективів шкіл. Закріпити успіхи та зосередитися на розповсюдженні позитивного досвіду – саме на цьому буде зосереджена увага всіх фахівців, причетних до естетичного виховання молоді. План роботи Центру з методичними об’єднаннями педагогічних працівників ШЕВ на 2014-2015 н.р., який був доведений до відома учасників наради, стане дорожньою картою у діяльності навчальних закладів.

 

IMG_5155    Головний спеціаліст управління культури Департаменту Валентина Стецюк звернула увагу керівників шкіл на невідкладні завдання поточного періоду та проаналізувала результати державної атестації ШЕВ, яка розпочалась в області у минулому навчальному році і триватиме далі.

 

   У ході наради були проведені вибори президії Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, до якої увійшли дев’ять найбільш авторитетних представників директорського корпусу шкіл Харкова та області.