Post navigation

Перший день “ВЕРЕСНЕВОГО ТИЖНЯ”

 

05 вересня 2014

Викладачі методичних об’єднань фортепіано і театрального мистецтва зустрічались у стінах Харківської дитячої музичної школи №9 імені В.Сокальського і Харківської дитячої школи мистецтв №3.

 

   Основну увагу було зосереджено на обговоренні підсумків минулого навчального року, та завданнях нового 2014-2015 н.р, обговорені поточні справи та конкретизовані орієнтири  діяльності викладачів за спеціальністю “фортепіано” і  “театральне мистецтво”.

 

IMG_4306   Висвітлюючи завдання на поточний навчальний рік, методисти Кущевська В.А. /театральне мистецтво/ та Сахарова Н.В. /фортепіано/ звернули особливу увагу викладачів на необхідність покращення методичної роботи, написання методичних робіт, створення авторських навчальних програм, проведення п’ятих, ювілейних, Дельфійських ігор Слобожанщини інші аспекти діяльності. Було представлено напрацювання Центру, що мають стати у нагоді викладачам. Методисти ознайомили їх з тематикою семінарських занять та майстер-класів на 2014-2015 н.р., що носитимуть форму циклічних навчальних занять і проводитимуться за участю відомих фахівців.

 

   У ході засідання методичного об’єднання педагогічних працівників театрального мистецтва відбулася презентація роботи театрального відділення дитячої школи мистецтв №3, яку провела її завідувачка Олена Світлічна.

 

IMG_4310   На відділенні працюють декілька творчих колективів — дитячих театрів.  Своєрідною родзинкою відділення є викладання крім обов’язкових предметів предмету “основи гри актора з лялькою”, яким захоплюється багато дітей. Виготовлення ляльок та декорацій є для них захоплюючою справою. Серед традиційних справ – проведення “театрального тижня”, впродовж якого відбуваються покази підготовлених спектаклів та звітного концерту.

 

   У ході засідання методичного об’єднання педагогічних працівників класу фортепіано з презентацією досягнень у навчально-методичній роботі виступили завідуюча фортепіаннім відділом Харківської дитячої музичної школи №3 ім. М.Кармінського Зоя Шамаєва  і завідуюча фортепіанним відділом Південноміської дитячої музичної школи Світлана Телятник.

 

  У презентації взяли участь учні, які яскравими виступами проілюстрували роботу  зазначених відділів.

 

   У ході семінару неодноразово звучали пропозиції про підтримку постійних контактів між відділеннями шкіл, викладачами, учнями, більш тісної співпраці з метою розвитку дитячої творчості.