Post navigation

Для викладачів класу сольного співу

01 жовтня 2014 року

 

Семінар викладачів класу сольного співу.

 

IMG_1316   01 жовтня 2014 року у приміщенні Дитячої музичної школи №10 відбулось семінарське заняття для викладачів класу сольного співу шкіл естетичного виховання м. Харкова та Харківської області, в якому взяли участь 36 викладачів різних шкіл міста та області.  

 

    На семінарі з науково-теоретичними темами та практичними рекомендаціями виступила професор Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, солістка Національного будинку органної та камерної музики України Гребенюк Наталія Євгенівна.

 

   В роботі семінару, тема якого «Актуальні проблеми постановки дитячого голосу» були розглянуті важливі та складні питання вокальної роботи з дітьми, серед яких:

– робота викладача сольного співу з урахуванням темпераменту дитини;
– основні недоліки вокальної роботи з дитячим голосом;
– критерії визначення типу дитячого голосу.

 

   Після науково-теоретичних тем, Гребенюк Н.Є. провела майстер-клас з учнями різних вікових категорій. У семінарському занятті були представлені учні Бабаївської ДМШ, Балаклійської ДМШ, ДМШ № 3, 9,10, 11.

 

   По закінченні роботи семінару викладачі виказали задоволення високим професійним рівнем роботи, настроєм та атмосферою, які панували під час проведення семінару-практикуму.