Post navigation

Семінарське заняття для викладачів класу гітари

Семінарське заняття для викладачів класу гітари

 

IMG_1042   22.01.2015 відбулось семінарське заняття для викладачів класу гітари шкіл естетичного виховання міста Харкова та Харківської області за участю Ткаченко Вікторії Миколаївни, доцента кафедри “Народні інструменти України” Харківського національного університету мистецтв ім. І.П.Котляревського, та Щербак Ірини Григорівни, викладача Харківської дитячої музичної школи №15 ім.В.Моцарта за темою “Особливості підбору репертуару для учнів класу  гітари”.   

 

  Щербак Ірина Григорівна у теоретичній частині відмітила, що репертуар у навчальному процесі має велике значення в вихованні та навчанні учня, тому підходити до цього питання необхідно дуже обмірковано. Вона розділила репертуар за трьома категоріями: технічний матеріал, твори за навчальною програмою та твори для ознайомлення, що подобаються учню чи його родині. Головні принципи навчання, за думкою Ірини Григорівни це: рух від простішого до більш складного, закріплення всіх надбаних навичок у творах, що вивчаються, підбір репертуару з урахуванням як віку учня, так і його індивідуальних здібностей.

 

   Далі Ірина Григорівна розповіла слухачам семінару про сучасних композиторів таких як: Іванова Л., Кошкін М., Маришев С., Андерсен Д., Віницький О., Козлов В., Калінін В., Семенюта В., Бойко А., Задоянов В., Чеченя К., Шевченко Ю., Бельський Б., Коненков О., Максимо Дієго Пухоль, Лео Брауер, Френсіс Кленьянс, Хорхе Кардосо, Ейтон Торлансон та інших, які пишуть для гітари та про художні особливості де яких з їх творів. Всі з задоволенням ознайомились з новим надрукованим репертуарним надбанням, представленим нею. Учні класу Щербак Ірини Григорівни: Черванева Діана, Іванов Ярослав, Ольхов Родіон,Текелємаріам Анжеліка, Буланов Олександр проілюстрували де кілька творів.

 

   Тему семінару продовжила Ткаченко Вікторія Миколаївна, і виказала підтримку Ірині Григорівні в її роздумах та рекомендаціях наданих для викладачів класу гітари.

 

  Учні класу Вікторії Миколаївни та класу професора Доценка Володимира Ігоревича – студенти кафедри “Народні інструменти України” Харківського національного університету мистецтв ім. І.П.Котляревського: Кордюка Ігора, Травкіна Дмитра, Олейніка Сергія, Лаврусенка Юстаса та Волошиної Олександри.

 

  Представлені музичні твори та рівень виконавської майстерності студентів викликали позитивні враження і жвавий інтерес. Всі учасники відмітили важливість теми, що розглядалася, для кожного викладача школи естетичного виховання.