Post navigation

Семінар викладачів театральних відділень

Семінар викладачів театральних відділень

 

IMG_3628  11.02.2015 завершився дводенний семінар викладачів театральних відділень (класів) шкіл естетичного виховання міста Харкова та Харківської області за участю викладача Харківської дитячої школи мистецтв № 5 ім. І. Дунаєвського. Викладач школи Наталія Василівна Дігтяр за темою «Методика викладання навчальної дисципліни «Ритміка і танець» на театральному відділенні школи естетичного виховання».  

 

   Як зазначила методист Центру Вікторія Кущевська, театральне навчання включає до себе цілий спектр різноманітних предметів. Навчальний предмет «Ритміка і танець» сприяє розвитку музикально-ритмічних, рухових, пластичних здібностей учнів, загальної музикальності, артистизму без чого неможливе театральне виховання.

 

  У ході семінару Наталія Василівна презентувала власну методику викладання предмету «Ритміка і танець», відповіла на професійні запитання колег, розповіла про особливості викладання предмету в театральних класах сучасної школи естетичного виховання.

 

   Особливу зацікавленість викликали практичні покази навчально-тренувальних занять з учнями різних вікових категорій.

 

  Учасники дводенного семінару також мали можливість на деякий час перевтілитися в учнів-початківців і спробувати на собі тренувальні вправи.

 

  Завершилися навчальні заняття творчім показом літературно-музикальної композиції за участю учнів старших класів театрального відділу дитячої школи мистецтв № 5 ім. І. Дунаєвського.