Post navigation

Семінар вокально-хорових дисциплін

Семінар викладачів вокально-хорових дисциплін

 

DSCN2255   Обласний навчально-методичний центр велику увагу приділяє організації та проведенню систематичних семінарів для викладачів вокально-хорових дисциплін шкіл естетичного виховання, на яких виступають і діляться власним досвідом роботи кращі викладачі нашої області.

 

   18 лютого 2015 року на базі Харківської дитячої хорової школи відбувся семінар за участю зав. хоровим-теоретичним відділом цієї школи Бібко Анжели Анатоліївни. Тема зустрічі «Робота над репертуаром у класі хору старших класів» є дуже актуальною для викладачів шкіл.

 

DSCN2252   Бібко А. А. розповіла про хоровий колектив старших класів, висвітлила багато аспектів стосовно методики музичного виховання. Серед них: особливості роботи з дитячим колективом, роль репертуару в формуванні вокально-хорових навичок, основні принципи підбору вокально-хорових вправ і репертуару для дитячих хорів, методичні аспекти аналізу хорових творів, міжпредметні зв’язки, підготовку хорових колективів до вокально-хорових конкурсів і фестивалів.

 

   Учні хору під керівництвом А. А. Бібко (за участю концертмейстера Дмитра Васильовича Лазюки) виконали хорові твори видатних композиторів України і світу. Під час проведення семінару А. А. Бібко відповіла на запитання викладачів стосовно теорії і практики роботи з хоровим колективом. Слухачі семінару подякували А. А. Бібко за плідну, натхненну багаторічну працю і висловили особисту подяку директору ХДХорШ Віктору Абрамовичу Портному за методичні поради та інформаційну допомогу під час проведення семінару.