Post navigation

Відкриття V Дельфійських ігор Слобожанщини

21  квітня 2015

 

На Харківщині розпочались V Дельфійські ігри

«Надія. Молодість. Талант.»

 

IMG_3642 Урочисте відкриття V Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант.» відбулося 21 квітня у Великій залі Харківської дитячої музичної школи №9 ім. В.І.Сокальського.

     Присутніх привітав директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Олег Яцина та від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Ігора Райніна побажав всім учасникам змагань наснаги, творчих звершень і перемог.

 

IMG_3643   За словами директора Обласного навчально–методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Тамари Самоварової: “…. Дельфійські ігри зазвичай проводяться для молоді від 17 до 35 років, але ми пишаємося, що саме Харківська область виборола право на проведення такого масштабного творчого заходу для дитячої аудиторії і залишається єдиним регіоном України, де проводяться Дельфійські ігри для учасників віком від 6 до 17 років”.

 

  Захід продовжився музичним привітанням студентів Харківського музичного училища та Харківського училища культури, серед яких були переможці Дельфійських ігор попередніх років. Серед виступаючих були гості з Запорізького музичного училища ім. П.І. Майбороди. Родзинкою святкового концерту став виступ Оркестру народних інструментів Харківської дитячої музичної школи № 9 ім. В.І. Сокальського. У фойє працювала виставка художніх робіт студентів Харківського художнього училища.

 

 

  В день відкриття змагань були розпочаті конкурсні прослуховування учасників. Перші комплекти медалей були розіграні у номінаціях «Виконавці на народних інструментах. (солісти 6-10 років)» та «Вокальні ансамблі (естрадний вокал)».

 

  Попереду у юних митців ще 5 напружених конкурсних днів.