Post navigation

Cемінар викладачів класу естрадного співу

29 квітня 2015 року

 

SAM_3089 29 квітня 2015 року у приміщенні компанії звукозапису «НН СТУДІЯ» відбулося семінарське заняття для викладачів класу естрадного співу шкіл естетичного виховання м Харкова та Харківської області, в якому взяли участь 13 викладачів різних шкіл міста та області.  

 

  На семінарі з доповіддю виступила Дрожжина Наталія Володимирівна, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри «Музичне мистецтво естради та джазу» Харківського національного університету мистецтв ім. І.П.Котляревського.
Було розглянуто питання, знання яких е необхідною складовою роботи саме викладачів естрадного співу, серед яких:

 

IMG_2418– особливості голосоутворення підчас співу з мікрофоном;
– поняття імпедансу, як одного з головних критеріїв ефективності вокальних технік, імпеданс естрадного співака;
– історія створення мікрофонів;
– типи мікрофонів, які використовують під час концертних виступів та при студійному записі;
– допоміжна література для вивчення питання співу з мікрофоном.

 

  Друга частина семінару була присвячена роботі студії звукозапису. Генеральний директор «НН СТУДІЇ» Немцов Є.О. ознайомив слухачів з особливостями приміщення студії.

 

IMG_2450  Далі учасники семінару були присутніми під час запису двох різних вокальних творів: почули співпрацю співаків, звукооператора та викладача (Н.В. Дрожжина), мали можливість самостійно оцінити звучання голосів при запису з мікрофоном, почути зауваження викладача та пояснення – чому і що відбувається та як це виправляти.

 

  В творчому показі семінарського заняття брали участь студентки молодших  курсів ХНУМ ім. І.П. Котляревського (клас Н.В.Дрожжиної) з різним рівнем музичної підготовки у школі.

 

  По закінченні роботи семінару викладачі щиро подякували доповідачам і виказали задоволення настроєм, атмосферою, професійним рівнем роботи, які панували під час проведення семінару-практикуму.