Post navigation

Концерт учнів класу композиції

В Харкові відбувся звітній концерт учнів класу композиції шкіл естетичного виховання

 

DSC01145  28 квітня у концертному залі дитячої музичної школи №6 ім. М.В. Лисенка відбувся звітній концерт учнів класу композиції шкіл естетичного виховання міста Харкова.  На щорічному заході починаючі музиканти презентували результати праці за минулий навчальний рік.

 

   На суд глядачів було представлено близько 20 номерів, серед яких п’єси для фортепіано, флейти, скрипки та віолончелі, вокальні сценки, авторські пісні та обробки відомих українських пісень.

 

   «На жаль, на сьогоднішній день навчатися мистецтву музичної композиції мають можливість діти тільки в міських школах. На всю область класів композиції не багато, але Дитяча музична школа №8 ім. П.Д. Гайдамаки в Харкові щороку проводить конкурс юних композиторів «Натхнення». Це допомогає виявити обдарованих учнів мистецьких навчальних закладів з метою подальшої підтримки, а також активізації творчої діяльності викладачів та обміну педагогічного досвіду», – розповіла директор Обласного навчально-методичного центра підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Тамара Самоварова.