Post navigation

Другий день Вересневого тижня

8 вересня 2015 року

 

IMG_7200   На базі музичної школи № 13  ім. М.Коляди зібралися викладачі класу струнно-смичкових інструментів.

 

   Аналіз зробленого за минулорічний період, акцентація на проблемних питаннях, а саме головне – завдання, над якими доведеться напружено працювати протягом 2015-2016 навчального року – такою була тематика детальної розмови фахівців та методиста Центру Добровольської-Войнорович І.К.   

   Вона зупинилась на основних позитивних якостях виконання програм, продемонстрованих учасниками Дельфійських ігор, зазначила високо-професійну роботу викладачів при підготовці до ігор – їх педагогічну спроможність і високу ступінь віддачі.

 

   Досвідом роботи оркестрового відділу дитячої музичної школи м. Мерефи поділилася зав. відділом цієї школи – Сорокіна Тетяна Дмитрівна. Вона розповіла історію становлення скрипкового і віолончельного класу школи, детально висвітлила аспекти методичної роботи струнно-смичкового відділу.

 

   У приміщенні Харківської дитячої музичної школи № 6 ім. М. В. Лисенка зібралися провідні викладачі з музично-теоретичних дисциплін.

 

   IMG_7173З початком нового навчального року викладачів привітала директор Обласного навчально-методичного центру Самоварова Т.М. Вона розповіла про нові типові навчальні плани, атестаційні вимоги для викладачів різних категорій, міжнародні та всеукраїнські конкурси, а також про обласний конкурс навчально-методичних розробок «Колекція педагогічної майстерності та творчості».

 

IMG_7279   Методист центру Борисевич Ж. В. ознайомила присутніх з підсумками роботи секції музично-теоретичних дисциплін за минулий навчальний рік та з планом роботи на 2015-2016 навчальний рік, а саме про обласні курси підвищення кваліфікації, семінари, олімпіади з сольфеджіо, української та зарубіжної музичних літератур, концерти «Дитячої філармонії» тощо.

 

   Викладачі ознайомились з анонсом музичних подій у Харкові, ювілейними та пам’ятними датами, що пов’язані з творчістю видатних композиторів.

 

   Під час проведення семінару з цікавим досвідом навчально-методичної роботи викладачів сольфеджіо і музичної літератури познайомили зав. відділом Харківської ДМШ № 6 Людмила Андріївна Турчіна і зав. відділом Харківської ДМШ № 8 Тамара Василівна Вєдишева. Керівники зазначених шкіл Шкода Ірина Андріївна і Ліцкевич Світлана Олексіївна об’ємно та із зацікавленням представили загальну роботу закладів.

 

   Зібрання викладачів класів музично-теоретичних дисциплін та струнно-смичкових інструментів пройшли у формі зацікавленого діалогу сторін, що дозволило обговорити низку актуальних питань, пов’язаних з навчальним процесом, методичною діяльністю викладачів, участю у найбільш вагомих творчих заходах  поточного навчального року.