Post navigation

Четвертий день Вересневого тижня

10 вересня 2015 року

Методичні засідання викладачів народних інструментів та викладачів хореографічних дисциплін.

 

IMG_8262   Сьогодні на базі Харківської дитячої хореографічної школи  зібралися викладачі класу хореографії. Місто проведення було обрано зовсім не випадково – Харківська хореографічна школа є унікальним закладом як для Слобожанщини, так і для України.  

 

 

IMG_8223  Учасники заходу отримали інформацію від методиста центру Толочко І.М. щодо підсумків роботи методоб’єднання у 2014-2015 навчальному році та роз’яснення із запланованих заходів центру на 2015-2016 навчальний рік. Особлива увага була приділена двом головним питанням нового навчального року – академічній освіті як фундаменту хореографічного мистецтва та конкурсу з розробки навчально-методичних матеріалів, програм.

 

    Директор Харківської дитячої хореографічної школи, заслужений діяч мистецтв України Ржевська Н.О. У своєму виступі розкрила низку актуальних питань, пов’язаних з навчальним процесом, методичною діяльністю викладачів школи, участю учнів і викладачів у найбільш вагомих творчих заходах, що за більшістю відбувалися за межам України.

 

   Яскравим і дуже доречним завершенням заходу був перегляд відеозапису фрагменту балету «Лебединого озера» П.І. Чайковського де головну партію виконує дуже талановита людина – українка, випускниця школи, прима-балерина Санкт-Петербурзького Маріїнського театру, народна артистка Росії, володар багатьох міжнародних премій Уляна Лопаткіна. Це стало гарним емоційним настроєм щодо втілення у навчальний процес наступного року головної методичної теми – “Академізм як школа — звернення до стійких, усталених норм та канонів”.

 

IMG_8278  Методична нарада викладачів класу народних інструментів (акордеон, баян, балалайка, бандура, гітара, домра, цимбали) шкіл естетичного виховання традиційно відбулася у приміщенні дитячої музичної школи №9 ім. В.Сокальського.

  Методист центру Гончарова О.М. проаналізувала кожен проведений протягом минулого навчального року методичний захід, звернувши увагу учасників наради на  конкретні позитивні моменти та певні зауваження членів журі конкурсів щодо підготовки учнів класу народних інструментів.

 

   Досвідом організації навчально-методичної роботи відділів народних інструментів поділилися завідуючи відділами Люботинської дитячої музичної школи (Дзюба Н.М.), Харківської дитячої школи мистецтв №2 ім.П.І.Чайковського (Миронко-Очерет З.В.) та Харківської дитячої музичної школи №12 ім.К.І.Шульженко  (Страшок М.І.). Яскраві концертні привітання талановитих учнів кожної зі шкіл, стали підтвердженням того, що учні гідно представляють Україну і Харківщину зокрема, на багато чисельних конкурсах і фестивалях різних рівнів — від Обласних до Міжнародних.

 

  Головне прагнення наради, що відбулася – це стимул до натхненної творчої роботи у новому навчальному році.