Post navigation

Концерт До Дня Українського козацтва

15 жовтня 2015 року

До Дня Українського козацтва

 

IMG_0309   15 жовтня 2015 року учасники Зразкового ансамблю народних інструментів «Весняночка» Комсомольської дитячої музичної школи (кер. Т.О. Шабанова), козачата та берегині І Зміївського козачого полку ім. Кіндрата Сулими підготували і виступили з концертом до Дня Українського козацтва і Дня захисника Вітчизни у Харківському училищі культури. Це вже не вперше їх слухали студенти і викладачі училища і особливо гарячими аплодисментами вітали своїх улюбленців. Вперше показала свою майстерність молодша група, їх теж нагородили гучними оплесками. Присутнім дуже сподобались діти, їхня безпосередність, емоційність і артистичність. Звісно, переважно виконувалась українська музика, серед них запорізькі марші, сюїта на теми українських народних пісень, жартівливі музичні замальовки.

 

IMG_0329    Керівник доповіла присутнім про направленість творчості ансамблю, про деякі здобутки і перемоги на конкурсах за цей рік. Виконавиці на сопілках Марія Золотко і Аліна Мороз знов здивували своєю віртуозністю. Як завжди гарно грала на цимбалах Анна Коробка. А цимбалістки Настя Кущ (ХМУ) і Олена Логвиненко (ХНУМ),  вихованці цього ансамблю , а зараз студентки доцента ХНУМ, Заслуженого діяча мистецтв О.О.Костенко показали високий професійний рівень гри на цимбалах.

 

  А потім були солодощі для дітей і квіти керівнику. Дякуємо організаторам  заходу – завідуючій відділом народних інструментів, викладачу – методисту ХУК С.М. Ніколенко і викладачу-методисту ХУК Т.В.Стрілець за теплу зустріч.

 

   Такі концерти-зустрічі  сприяють взаємозбагаченню виконавців-початківців і студентів, набуттю сценічного досвіду і професійному зростанню.

 

За матеріалами директора Комсомольської ДМШ  Л.В.Шабаршиної.