Post navigation

«Основи резонансної теорії мистецтва співу»

29 жовтня 2015 року

 

IMG_2665   29 жовтня 2015 року у приміщенні Харківської дитячої музичної №10 відбулося семінарське заняття для викладачів класу сольного співу шкіл естетичного виховання міста Харкова та Харківської області.

 

На семінарі з науково-теоретичною темою «Основи резонансної теорії мистецтва співу» (актуальні питання та проблеми навчання в класі естрадного співу) виступила Дрожжина Н.В. – кандидат мистецтвознавства, доцент, викладач кафедри естрадно-джазового співу ХНУМ ім. І.П.Котляревського.

 

Перша частина семінару була присвячена актуальним питанням вокальної роботи викладачів естрадного співу, серед яких:

 

  • традиційні теорії голосоутворення;
  • виникнення та значення терміну «резонансний спів»;
  • принципи резонансної теорії мистецтва співу В.Морозова;
  • порівняння різних методик постановки голосу естрадних співаків (оглядово).

Присутні ознайомилися з науково-методичною літературою, з теми резонансного співу.

 

Друга частина семінарського заняття пройшла у студії звукозапису «НН СТУДІЯ» м. Харкова, де було розкрито нагальні питання з характеристики мікрофонів та їх використання у роботі з учнями. Особливу увагу було приділено роботі викладача з учнем у студії звукозапису під час запису музичних творів.

 

По закінченні всі присутні виказали задоволення атмосферою, настроєм, професійним рівнем роботи, що панували під час проведення семінарського заняття та виказали бажання провести у наступному році цикл семінарських занять, що поєднають науково-теоретичні та практичні питання методики навчання естрадних співаків на початковому етапі.