Post navigation

”Різдвяний подарунок Слобожанщині” – 2015

25 грудня 2015

ВІДКРИЛАСЬ П’ЯТА ВИСТАВКА ХУДОЖНІХ РОБІТ ВИКЛАДАЧІВ ШКІЛ ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ

 

IMG_5049   Кінець 2015 року на Харківщині багатий на мистецькі події, що проходять за участю колективів шкіл естетичного виховання. Одна з них — традиційна виставка художніх робіт викладачів художніх відділень  художніх шкіл міста Харкова і Харківської області ”Різдвяний подарунок Слобожанщині”, яка вже у 5-й раз збирає напередодні новорічних свят у стінах обласної художньої галереї “Мистецтво Слобожанщини” широкий загал творчих особистостей. 

 

   Всі роботи цьогорічної виставки об’єднані однією темою творчого бачення зимових свят – Різдва, Нового року та чудової казкової пори року – Зими. В експозиції представлено 40 творчих робіт 37 учасників, для яких Зима не пора року, а почуття.

 

  Гостями свята були директор Департаменту культури і туризму обласної державної адміністрації Яцина Олег Анатолійович, ректор Харківського національного університету будівництва і архітектури,професор,народний архітектор України Шкодовський Юрій Михайлович, учні шкіл естетичного виховання, їх батьки, пересічні громадяни.

 

   У своєму привітанні Яцина О.А. зазначив, що викладачі шкіл естетичного виховання – це творчі особистості, для яких важливо демонструвати не лише педагогічні досягнення, але й проявляти себе у якості талановитих виконавців, він побажав всім подальшого творчого натхнення, здоров’я, миру та злагоди, висловив вдячність організаторам та учасникам, наголосивши на необхідності подальшого розвитку цього проекту.

 

   Виставка отримала високу оцінку з боку народного архітектора України Шкодовського Ю.М., який побажав митцям не зупинятися на досягнутому, продовжувати дивувати власним мистецтвом глядачів та учнів.

 

   Новорічного, різдвяного настрою чисельній публіці, що вщент заповнила галерею надав виступ фольклорного колективу учнів Харківської дитячої музичної школи  №8 ім. П.Гайдамаки на чолі з керівником Надією Малаховою та концертмейстером Світланою Подоліч.

 

   Присутні відмітили, що виставка, як завжди, демонструє високій професійний рівень та різнобарв’я майстерності викладачів, які зберігають і відкривають юним художникам Слобожанщини чарівний світ традиційного та сучасного мистецтва.

 

   За відгуками самих учасників виставки, щорічне її проведення  давно стало для них бажаною і очікуваною подією, яка додає снаги, впевненості, слугує стимулом для самовдосконалення.