Post navigation

Свято родинної творчості в Балаклійській ДМШ

16 березня 2016

 

047   Сімя, родина… Це найголовніше в нашому житті. Це те, заради чого ми живемо, працюємо. Родина – це найближчі нам люди, з якими завжди затишно й тепло. І коли збирається разом вся родина – це велика радість. А якщо всі члени сім’ї мають ще й спільне захоплення – то спілкування стає творчим, ще більше зміцнює родину.

   Свято родинної творчості під назвою «Роде наш красний!», започатковане викладачем-методистом Тетяною Андріївною Шерстюк, уже втретє відбулось у Балаклійській дитячій музичній школі. Цей захід мав на меті не лише виявлення талановитих родин, а саме їх зміцнення за допомогою мистецтва. Бо коли родина готується до виступу, то вона неодмінно збирається вдома, щоб порепетирувати: поспівати чи пограти на музичних інструментах. А пісні чи музичні твори, які передаються з покоління в покоління, згодом стають сімейною реліквією.

 

   Коли до нашої школи приходять навчатись діти, обовязково зясовується, що талант кожного з них передався у спадок від мами, тата, дідуся чи бабусі.

 

   Отож на цьому святі глядачі знайомляться з творчістю музикальних та співочих родин, у яких хоча б один член сім’ї розвивав свої здібності в нашій школі. А цього року можна було з гордістю відзначити, що майже всі виконавці – і діти, й батьки – є учнями чи випускниками нашої музичної школи.

 

   Цього року в концерті взяло участь чотирнадцять талановитих родин. На сцену одна за одною виходили мами з доньками, брати з сестрами, цілі родинні ансамблі, які грали чи співали разом. Головною умовою участі в заході було саме колективне музичення.

 

   Концерт вийшов цікавим і зворушливим, глядачі не шкодували своїх долонь, а дехто, розчулившись, витирав хустинкою очі…

 

  Несподіваним і приємним був візит на цей захід наших захисників – групи бійців ЗСУ. Вони прийшли з букетом квітів та цілою торбою цукерок для дітей. «Ми вже давно не були вдома, дуже скучили за своїми родинами, дружинами, діточками, – сказав один з воїнів. – Та сьогодні на цьому концерті ми відчули таке тепло, немов знову побували вдома». І ми всі розуміємо, що саме родина, мати, батько, діти – це те, заради чого ми живемо, за що треба боротись і що треба оберігати й захищати.

 

   Завершився захід, за традицією, піснею «Музика рідного дому», яка вже стала символом родинного свята.

 

Всі талановиті родини отримали подяки, сувеніри та подарунки від спонсорів.