Post navigation

Семінар викладачів відділів народних інструментів

09 листопада 2016

 

img_6056  09.11.2016 року в дитячий музичній школі №8 ім.П.Д.Гайдамаки, що знаходиться в Індустріальному районі міста, відбулося семінарське заняття викладачів відділів народних інструментів Харківської області та міста Харкова. Викладачі народного відділу школи вперше на обласному рівні презентували колегам досвід роботи та напрацювання останніх років.

 

   Семінар складався з декількох розділів: історія заснування школи та відділу, традиції, досягнення учнів, викладачів; камерний концерт-виступ учнівських колективів та солістів; відкриті міні-уроки викладачів відділу народних інструментів.

 

  Семінар відкрила директор школи Ліцкевич Світлана Олексіївна, яка поділилася приємною звісткою про відкриття 27 жовтня Великої концертної зали школи на 80 місць після капітального ремонту. Присутні учасники семінару відмітили, що естетика, вбрання залу надихають на звучання високої Музики, любові до мистецтва.

 

   Завідувачка відділом Юха Наталія Олександрівна, яка керує оркестром народних інструментів та викладає домру, доповіла про навчально-методичну роботу відділу, досягнення учнів та викладачів на рівні району, міста, області, а також Всеукраїнському та Міжнародному.

  Відкриті міні-уроки, знайомство з певними досягненнями методичної роботи викладачів відділу нікого не залишили байдужими.

 

  Учасники семінару жваво обговорювали професійні питання, ділилися думками з приводу організації навчання учнів грі на народних інструментах. Всі одностайно вирішили, що презентаційні семінари необхідно проводити і надалі в інших закладах. Саме така форма роботи методичного об’єднання викладачів народних інструментів –  це радість, творча схвильованість і гордість за можливість поділитися творчими знахідками та досвідом власної роботи та узнати багато нового, цікавого в роботі колег.

 

  Методист центру Гончарова О.М., запросила всіх учасників на презентацію роботи  відділів народних інструментів ДШМ №6 та ДМШ №9 ім.В.Сокальського у квітні 2017 року.