Post navigation

Зустріч з композитором

Учням Зміївської дитячої музичної школи пощастило вживу поспілкуватися зі справжнім композитором

 

21 листопада 2016

 

dscn0135-1  17 листопада 2016 року в залі Зміївської дитячої музичної школи відбулася чудова подія. В рамках методичної роботи завідувач фортепіанного відділу Пилипенко А.Ю. підготувала творчу зустріч з талановитим композитором, піаністом, доцентом Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського на кафедрі концертмейстерської майстерності,  художнім керівником концертного відділу Харківської обласної філармонії, членом Національного союзу композиторів України В. Ю., Заслуженим артистом України, засновником і почесним директором єдиного в Україні Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський», Харківського міського фонду юних талантів, організатором багатьох культурно-масових заходів, в т.ч. телемарафону «Ми – дітям» та творчої програми «Нові імена» –  Соляніковим Володимиром Юрійовичем.

 

  Юним музикантам було цікаво познайомитися з сучасним композитором і почути музичні твори у виконанні самого автора.  Вони з захопленням слухали спогади шанованого гостя про його дитинство, навчання в музичній школі та музичному училищі. Один за одним сипалися питання від допитливих слухачів: «на яких інструментах ви граєте», «скільки музичних творів ви написали», «як народжується ваша музика, звідки приходить натхнення» … Виявилося, що композитор володіє грою майже на всіх духових і ударних інструментах, гітарі та чудово грає на фортепіано. У   щоденній роботі і пошуках нових вражень народжується його музика. А надихає на написання музики для дітей  маленька онучка. Володимир Юрійович також розповів про свої творчі здобутки та зазначив, що серед його учнів понад 200 випускників, які працюють у вищих навчальних закладах і престижних концертних організаціях як в Україні, так і за її межами.

 

   Цього дня вихованці музичної школи не тільки слухали композитора,  а й самі брали участь в творчому процесі. Майстерно виконали п`єси Солянікова юні піаністки Воронцова Катерина, Гребенюк Марія, Жогло Домініка, Корнієнко Анастасія, Нехаєва Владислава, Сергєнко Наталія, Тимченко Олександра, Тютюнник Софія, Цимбал Софія та Черепахіна Дар`я, яких підготувала викладач Пилипенко А.Ю. Присутні на концерті викладачі, учні та батьки впевнилися в тому, що  музика Солянікова підкуповує щирістю почуттів та чарує красою мелодії і гармонії.

 

 Наприкінці зустрічі композитор віртуозно виконав за роялем свої нові музичні твори, за що отримав від вдячних слухачів бурхливі оплески. На згадку про цікаву зустріч учасники концерту зробили фото та запросили гостя на нові відвідини.
Будемо сподіватися, що цей захід сприятиме  подальшим творчим пошукам і досягненням наших вихованців.

 

Автор матеріалів: О.В.Федота, директор Зміївської ДМШ