Post navigation

Актуальні проблеми академічної освіти юного вокаліста

23 листопада 2016

img_1604  23 листопада в приміщенні дитячої музичної школи №3 ім. М.В. Кармінського відбулося друге семінарське заняття викладачів класу сольного співу шкіл естетичного виховання Харківської області та м. Харкова з циклу “Актуальні проблеми академічної освіти вокаліста”, який проводить Гребенюк Наталія Євгенівна, професор Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського. Цього разу слухачі обговорювали питання специфіки формування співацьких навичок в учнів 3-4 року навчання.

 

  На занятті були розглянуті питання підбору репертуару, розспівування та роботи над вокалізами з точки зору різних вокальних шкіл. Наталія Євгенівна акцентувала увагу слухачів на вмінні викладача враховувати психологічну готовність, особистісні характеристики учнів при відборі для участі у творчих змаганнях.

 

  Теоретичні аспекти семінарського заняття на практиці було розкрито у майстер-класах за участю учнів Люботинської ДМШ (викладач Колесник О.І.), ДМШ №15 ім. В.А.Моцарта (викладачі Волошина Т.В. та Гусарчук О.І.) та ДМШ №9 ім. В.Сокальського (викладач Фарафонова І.К.).

 

  Протягом роботи семінару Гребенюк Н.Є. відповіла на численні запитання слухачів. Учасники семінарського заняття виказали вдячність викладачу за дуже корисну інформацію і взяли активну участь в обговоренні нагальних питань щодо академічної освіти юного вокаліста.