Post navigation

Дикційний тренінг для викладачів театральних дисциплін

09 лютого 2017

 

  1 та 8 лютого проведено дикційний тренінг для викладачів театральних дисциплін шкіл естетичного Харківщини. Власними напрацюваннями поділилась Тетяна Сергіївна Андрієвська – викладач кафедри  сценічної мови Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, актриса розмовного жанру Харківської обласної філармонії.

 

 Тренінг пройшов на базі Харківської Школи сучасних театрально-сценічних напрямів. Навчальна дисципліна «Основи акторської майстерності»  – профілювальна у системі початкового театрального навчання, що охоплює широкий спектр напрямів. Це і розвиток мовних і голосових можливостей учнів, виховання інтонаційно-мелодичної, дикційної, орфоепічної культури мовлення та багато інших аспектів. Тетяна Сергіївна неодноразово, як член журі, брала участь в обласному конкурсі читців «Моє натхнення…» та конкурсі дитячих театральних колективів «Дивосвіт країни «Театралії».

 

  Під час заняття нею було проведено аналіз типових помилок, що зустрічаються під час конкурсних випробувань та надано основні методичні поради щодо роботи над підготовкою учнів до виступів та виправлення  недоліків. Під час тренінгу викладачі театральних дисциплін відпрацювали основні вправи на розігрів та активізацію артикуляційного апарату, елементи вібраційного масажу, вправи на настройку та укріплення резонаторно-артикуляційної системи, дихальні вправи. Учасникам також було анонсовано навчальну та методичну літературу, що допоможе удосконалити навчально-тренувальний процес на театральних відділеннях та у театральних класах  початкових  спеціалізованих  мистецьких навчальних  закладів.