Post navigation

«Роде наш красний!»

17 березня 2017

 

   «Яке дерево, такі в нього квіточки. Які батьки, такі й діточки» – говориться в народному прислів’ї. І дійсно, все найкраще, найхарактерніше діти успадковують від своїх батьків, дідів, прадідів. Саме працьовитість, терпіння, душевну красу переймають діти від батьків. А ще вони переймають талант. Але ж талант – це і є велика праця, поєднана з терпінням.

 

  Свято родинної творчості, започатковане чотири роки тому в Балаклійській дитячій музичній школі викладачем Т.А. Шерстюк, переросло в справжній фестиваль та продовжує набирати обертів. Цього року в ньому взяло участь сімнадцять талановитих родин. У переважній більшості це родини, в яких хоча б один член сім’ї здобуває або здобув музичну освіту в стінах нашої школи. Обов’язковою умовою виступу родини є колективне музичення.

 

  Жанрова палітра фестивалю була досить різноманітною: лунали українські народні пісні, класичні твори, музика сучасних авторів. Серед виконавців, які піднімались на сцену, були люди різних професій та уподобань. Чотирирічні малюки співали разом з матусями та дідусями, доньки виступали з мамами, були дуети братів, сестер, дядьків з племінниками. Деякі талановиті родини об’єднувались і виконували спільний номер.

 

  Вдячна публіка щедро нагороджувала кожну родину оплесками та схвальними вигуками. Зворушливі мелодії навівали сльози розчуленості, а веселі награші немов кликали в танок. І хоч не кожна родина претендувала на високу професійну оцінку, та головним було те, що музика, яка поселилась у серцях, приносить задоволення й розраду, а спільні репетиції зближують і зміцнюють родини.

 

  Про популярність заходу свідчить не лише велика кількість бажаючих взяти в ньому участь, а й зацікавленість ним іншими музичними школами та закладами культури. Публіка радо вітала чудовий фортепіанний дует сестер-двійнят з Ізюмської дитячої музичної школи. На численні прохання глядачів, у концертній програмі взяв участь улюблений колектив – народний гурт народної пісні «Весела Слобода», керований Тетяною Шерстюк. А справжнім відкриттям для балаклійців став чудовий виступ ансамблю скрипалів «Bravissimo» викладачів Ізюмської ДМШ під керівництвом Галини Шевчук.

 

  Начальник відділу культури Балаклійської райдержадміністрації Оксана Супрун тепло привітала родини зі святом, а також вручила пам’ятні подарунки від райдержадміністрації та подяки Балаклійської дитячої музичної школи. Було відзначено також викладачів, які допомагали родинам готуватись до свята.

 

  Фінал свята був урочистим і піднесеним. Всі співали вже традиційну пісню «Музика рідного дому», і кожен відчував себе частинкою великого, талановитого українського славного роду.

 

Тетяна Шерстюк – автор проекту та ведуча програми.