Post navigation

Обласна олімпіада з історії хореографічного мистецтва

Вперше змагаються юні знавці історії хореографічного мистецтва

 

10 квітня 2017

 

  8 квітня у приміщенні Харківської хореографічної школи Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів ВПЕРШЕ була проведена Обласна олімпіада з історії хореографічного мистецтва серед учнів хореографічних відділень (класів) шкіл естетичного виховання Харківської області та міста Харкова. Захід є інноваційним як в Україні так і на теренах Слобожанщини зокрема.

 

  Початковий курс історії хореографічного мистецтва є профільною дисципліною в навчанні учнів хореографічних шкіл, юних танцюристів відділів (класів) класичної, народної, сучасної, спортивно-бальної хореографії музичних та шкіл мистецтв.

 

  Історія хореографічного мистецтва є частиною світової культури, а танець – одно з найбільш древніх та глобальних для світової культури мистецтв.

 

  Мета як програми та і започаткованої олімпіади – знайомство учнів з історією мистецтва хореографії в контексті часу, у взаємозв’язку з основними історичними подіями, історією світової культури і суміжними з хореографією видами мистецтв – музикою, драматичним театром, живописом.

  Саме історія хореографії є теоретичним фундаментом опанування учнями  мистецьких шкіл  широкого спектру хореографічного мистецтва.

 

  Викладачами та учнями хореографічної школи було підготовлено яскраве, урочисте відкриття олімпіади. Юні учасники олімпіади відразу поринули у світ танцю, опанували декілька балетних па разом з Ржевською Н.О., директором хореографічної школи, яка вивела їх на велику сцену школи урочистим полонезом.

  Поки юні знавці балету опановували завдання олімпіади, їх викладачі мали змогу ознайомитись з методичною літературою з основ хореографічного мистецтва, люб’язно наданою хореографічною школою.

 

  Всього у першій олімпіаді з історії хореографічного мистецтва взяли участь 34 учня з 12 шкіл районів області та 5 шкіл міста Харкова.

 

  Коли журі у складі голови журі Ярковської Наталі Олександрівни, викладача вищої категорії Харківського вищого коледжу мистецтв,  Ржевської Наталі Олександрівни, директора Харківської хореографічної школи, заслуженого діяча мистецтв України та Вострікової Марини Сергіївни, головного бібліотекаря-методиста міської спеціалізованої музично-театральної бібліотеки ім. К.Станиславського розглядали роботи учасників та визначали переможців, учасники подивилися концерт своїх однолітків, які навчаються в хореографічній школі, однієї з найкращих та знаних хореографічних шкіл України. Всі номери концерту супроводжувалися бурхливими оплесками учасників олімпіади, їх викладачів та батьків.

 

  За підсумком роботи журі першими переможцями обласної олімпіади з історії хореографічного мистецтва визнані:

 

ЛАУРЕАТИ

 

І ст. Сафарян Наталія 62б. – Харківська хореографічна школа викладач Чепалова Т.П.
ІІ ст. Катречко Лія 61б. – Харківська хореографічна школа викладач Чепалова Т.П.
ІІ ст. Богданова Софія 60б. – Харківська ДШМ №6 викладач Семченко І.Ф.
ІІІ ст. Андрєєва Анна 58б. – Харківська ДШМ №5 ім. І.Дунаєвського викладач Захаров С.О.
ІІІ ст.Єрошенко Софія 58б. – Харківська ДШМ №6 викладач Семченко І.Ф.
ІІІ ст. Кузнецова Дар’я 58б. – Харківська ДШМ №6 викладач Семченко І.Ф.

 

ДИПЛОМАНТИ

 

Румянцев Максим 57б. – ІІ-іванівська ДМШ викладач Ільченко Г.А.
Федорченко Анастасія 57б. – Харківська ШСТСН викладач Дудка Ю.В.
Клімова Соф’я 57б. – Харківська ДШМ №5 ім. І.Дунаєвського викладач Захаров С.О.
Білоус Анастасія 57б. – Харківська ДШМ №5 ім. І.Дунаєвського викладач Захаров С.О.
Тарасенко Карина 56б. – Харківська ДШМ №5 ім. І.Дунаєвського викладач Захаров С.О.
Наседкина Дар’я 56б. – Харківська хореографічна школа викладач Чепалова Т.П.

 

Вітаємо переможців та бажаємо подальших творчих успіхів!