Post navigation

Обласний конкурс з сольфеджіо “ПІЗНАЙ СЕБЕ”

10 квітня 2017

 

  9 квітня вже в п’ятнадцятий раз відбувся обласний конкурс юних знавців сольфеджіо. Конкурс започатковано Харківським музичним училищем імені Б.М. Лятошинського за підтримки обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів. 

 

  “Пізнай себе” – дуже містка назва конкурсу. Саме цей конкурс надає змогу дізнатися насправді, які в учнів знання з предмету – без недооцінок або переоцінок.

 

  Завдяки зусиллям провідних викладачів теоретичного училища Г.А.Смаглій та В.В.Калініної привернута увагу до найскладнішої теоретичної дисципліни, привнесено в академічний предмет дух змагання.

 

  У цьому році значно розширилося коло учасників конкурсу. У ньому взяли участь не тільки учні мистецьких шкіл Харківщини, а і юні знавці сольфеджіо з Краматорська, Полтави, Лісічанська, Рубіжного, Костянтинівки, Сум.

 

  Поки учнів опановували складні, але цікаві умови змагання, викладачі мали змогу поспілкуватися в невимушеній обстановці, поділитися власним досвідом з колегами.

 

  До участі у конкурсі, умови якого розраховані на знання всього курсу сольфеджіо, запрошувалися не тільки випускники шкіл естетичного виховання, але і всі, хто бажав показати власні знання з предмету не залежно від класу навчання. До другого туру конкурсу (усні випробування) пройшло 12 учасників.  Переможцем конкурсу (перше місце) отримав Тимофєєв Василій учень п’ятого класу дитячої музичної школи №1 ім.Л.Бетховена міста Харкова, викладач Кочарян М.В. Всі учасники конкурсу отримали солодкі подарунки, учасники другого туру отримали відзнаки за різні види змагання та призові місця.

 

  Подробиці конкурсу та імена переможців на сайті Харківського музичного училища – http://hmu.net.ua/