Featured

 

ПЛАН ОНМЦПК НА 2023-2024 НАВЧАЛЬНИЙ РІК (ІІ півріччя)

 


 
 

Збірка інформаційних матеріалів, що регулюють питання правової грамотності працівників сфери мистецької освіти (PDF версія)

 
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

Дводенний воркшоп з вокалу від кандидата мистецтвознавства, доктора філософії Наталії ШЕПЕЛЕНКО

Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Харківської обласної ради спільно з Громадською організацією «ОСВІТНІЙ ДІАЛОГ»
 

10 та 11 травня 2024 року з 10:00 до 14:00

 

запрошують Вас в онлайн форматі на платформі ZOOM на

Дводенний воркшоп з вокалу від кандидата мистецтвознавства, доктора філософії

Наталії ШЕПЕЛЕНКО —

однієї з найзатребуваніших вокальних тренерів України, автора методу СКВ (системи кругових вправ), саундпродюсера, вокального коуча проекту «Голос Країни» — 2023

Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

До уваги викладачів хореографічного мистецтва!

 
      18 квітня 2024 року Центром заплановане друге семінарське заняття для викладачів класу хореографії мистецьких шкіл Харківської області і міста Харкова за участі викладача вищої категорії Харківського фахового вищого коледжу мистецтв ВАСИЛЕНКО К.О. на тему: «Хореографічний тренінг».
 

У зв’язку з складними технічними умовами
змінюється формат нашої співпраці:


 
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

18 квітня 2024
 

ЗНАЙОМИМОСЯ З ДОСВІДОМ КОЛЕГ

 
    17 квітня 2024 року в режимі онлайн на платформі ZOOM відбулось семінарське заняття викладачів вокально-хорових дисциплін мистецьких шкіл Харківської області та м. Харкова за участі кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри музикознавства та хорового мистецтва Львівського національного університету імені Івана Франка, керівника заслуженої хорової капели України «Боян» імені Євгена Вахняка, хормейстера Львівського мистецького центру «Веселі черевички» Василя Чучмана.
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

14 квітня 2024
 

КРУГЛИЙ СТІЛ ВИКЛАДАЧІВ НАРОДНИХ ІНСТРУМЕНТІВ

 
    14 квітня 2024 року в онлайн режимі на платформі Zoom відбувся ІІІ відкритий круглий стіл викладачів народних інструментів мистецьких закладів «ВИКЛАДАЧ – УЧЕНЬ – ТВОРЧИЙ ТАНДЕМ – ШЛЯХ ДО УСПІХУ», за ініціативою Харківської дитячої музичної школи №13 ім. М.Т. Коляди та за підтримки Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

11 квітня 2024
 

БІБЛІОТЕЧНІ ПРАЦІВНИКИ ПІДВИЩУЮТЬ КВАЛІФІКАЦІЮ

 
    З 08 по 11 квітня 2024 року дистанційно, на платформі ZOOM, завідувачі бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечні працівники Харківської області та місті Харкова підвищували кваліфікацію за темою: «Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги»
 
Під час занять з підвищення кваліфікації завідувачів бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечних працівників фахівці Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки зосередили увагу на актуальних темах та напрямках діяльності публічних бібліотек:
 
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

30 березня 2024
 

НАВЧАЮТЬСЯ ВИКЛАДАЧІ ТА КОНЦЕРТМЕЙСТЕРИ
КЛАСУ БАЯНА/АКОРДЕОНА

 
    З 25 по 29 березня 2024 року викладачі та концертмейстери класу баяна/акордеона мистецьких шкіл Харківщини підвищували кваліфікацію за темою «Творчий підхід як необхідна умова професійної діяльності сучасного педагогічного працівника мистецької школи».
 
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

28 березня 2024
 

ЗНАЙОМИМОСЯ З ДОСВІДОМ КОЛЕГ

 
    27 березня 2024 року в режимі онлайн на платформі Zoom пройшло семінарське заняття викладачів класу баяна та акордеона мистецьких шкіл Харківщини за участі Семененко Тетяни Вільгельмівни, викладачки вищої категорії̈ Кінецьпільської дитячої школи мистецтв Первомайського району, Миколаївської області.
 
Пані Тетяна поділилася своїми враженнями про навчання музичному мистецтву в Польщі. Представила на семінарі для перегляду цікаву та корисну інформацію «Музична освіта у Польщі».
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ТЕАТРУ

КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКА АКЦІЯ УЧНІВ МИСТЕЦЬКИХ ШКІЛ ХАРКІВЩИНИ «КРОК ДО МИРУ»

 
Вже стало доброю традицією проводити навесні культурно-мистецьку акцію «Крок до миру» . В цьому році у заході взяли участь учні-читці театральних відділень/класів мистецьких шкіл Харківщини.
 
«Крок до миру» – це мистецький проект спрямований на підтримку та гуртування творчої молоді в складний час випробувань, об’єднання біля спільного бажання всіх мешканців Харківщини – бажання скорішої ПЕРЕМОГИ.
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

25 березня 2024
 

ВИКЛАДАЧІ ФОРТЕПІАНО ТА КОНЦЕРТМЕЙСТЕРИ ВДОСКОНАЛЮЮТЬ ПРОФЕСІЙНУ МАЙСТЕРНІСТЬ

 
     26-29 лютого та 11-15 березня 2024 року в режимі онлайн на платформі ZOOM підвищували професійний рівень викладачі класу фортепіано та концертмейстери мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова за темою: «”Удосконалення професійно-педагогічних компетентностей. Методи, сучасні технології”.
 
Серед слухачів були як викладачі із великим досвідом роботи, так і викладачі, які тільки починають свій професійний шлях.
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

21 березня 2024
 

НАВЧАЮТЬСЯ ВИКЛАДАЧІ МУЗИЧНО-ТЕОРЕТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН

 
    20 березня 2024 року на платформі Zoom проведено семінарське заняття викладачів музично-теоретичних дисциплін мистецьких шкіл Харківщини. Семінар провели Ірина Жосан, викладач-методист Київської ДМШ № 14 імені Ю. Щуровського та Алла Нікітіна, викладач-методист Харківської ДМШ № 14.
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

17 березня 2024
 

ВИКЛАДАЧІ СТРУННО-СМИЧКОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ ЗАВЕРШИЛИ ЦИКЛ СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

 
16 березня 2024 року в режимі онлайн на платформі ZOOM завершено цикл семінарів з підвищення кваліфікації викладачів струнно-смичкових інструментів мистецьких шкіл за участі Дмитра Амстібовського, викладача-методиста Харківського державного музичного ліцею. Заключне заняття було присвячено сучасній стилістиці виконання класичних творів.
 
Пан Дмитро нагадав про те, що класичні твори складають золотий фонд світової музичної культури, які поєднують глибину, змістовність, ідейну значність з досконалістю форми. Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

10 березня 2024
 

РОЗПОЧАВСЯ ЦИКЛ ЗАНЯТЬ ВИКЛАДАЧІВ
СТРУННО-СМИЧКОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ

 
    06 березня 2024 року на платформі ZOOM розпочався цикл семінарів з підвищення кваліфікації викладачів струнно-смичкових інструментів мистецьких шкіл за участі Дмитра Амстібовського, викладача-методиста Харківського державного музичного ліцею.
 
Перше заняття за темою «Технічний розвиток учнів елементарного підрівня» присвячено первинним завданням розвитку юного скрипаля, що закладають основу професійних навичок.
 
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

06 березня 2024
 

ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНЕ МИСТЕЦТВО СЛОБОЖАНЩИНИ

 
05 березня 2024 року у форматі онлайн відбувся семінар викладачів образотворчого мистецтва художніх шкіл та художніх відділень мистецьких шкіл Харківщини за темою: «Декоративно-прикладне мистецтво Слобожанщини». Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

04 березня 2024
 

КРУГЛИЙ СТІЛ ВИКЛАДАЧІВ СОЛЬНОГО СПІВУ

 
01 березня 2024 року, в режимі онлайн на платформі ZOOM відбулося засідання Круглого столу «Співвідношення навчальних програм елементарного та базового підрівня (декілька моделей поєднання програм); формування вокальних навичок в умовах дистанційного навчання» за участі викладачів класу сольного співу (академічного, народного, естрадного) мистецьких шкіл Харківщини. Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ!

За підсумком роботи журі ІV підсумкового етапу щорічного Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням «Об’єднаймося ж, брати мої!» 2024 року, переможцями від Харківської області визнані: Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

01 березня 2024
 

ДІЛИМОСЯ НАПРАЦЬОВАНИМ ДОСВІДОМ
З КОЛЕГАМИ ІНШИХ ОБЛАСТЕЙ

 
27 та 28 лютого викладачі Харківських мистецьких закладів: Любов Тарасова, викладачка дитячої музичної школи №9 ім. В. І. Сокальського та Харківського фахового вищого коледжу мистецтв, Жанна Борисевич, методист ОНМЦ і викладачка дитячої музичної школи №10, Людмила Конєва та Поліна Зоріна, викладачки дитячої музичної школи №13 ім. М. Т. Коляди, за запрошенням, взяли участь, як доповідачі, в семінарі викладачів музично-теоретичних дисциплін мистецьких шкіл, що проводив Хмельницький Обласний науково-методичний центр культури і мистецтва за темою: «Методологічні засади викладання музично-теоретичних дисциплін в сучасній мистецькій школі».
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

25 лютого 2024
 

АНАЛІЗУЄМО ПРОВЕДЕНННЯ КОНКУРСУ

 
  22 лютого 2024 року в режимі онлайн на платформі Zoom відбулося семінарське заняття викладачів класу гітари мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова за темою: «Аналіз та методичні рекомендації членів журі за результатами виступів учасників ХІ Обласного конкурсу юних виконавців на класичній гітарі імені Віталія Петрова».
 
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

25 лютого 2024
 

ХІ Обласний конкурс юних виконавців на класичній гітарі
імені Віталія Петрова

 
  Не зважаючи на тяжке сьогодення нашого життя, Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, в цей час, вже традиційно, один раз на два роки, у лютому в дні пам’яті видатного гітариста та викладача Віталія Петрова разом з музичною спільнотою Харківщини віддає шану талановитому земляку яскравим гітарним конкурсом.
 
Саме 20 лютого 2024 року відбулося відкриття ХІ Обласного конкурсу юних виконавців на класичній гітарі імені Віталія Петрова /за відеозаписами/. На відкритті конкурсу, члени журі, а саме учні В. К. Петрова, вкотре, згадали та розповіли про Вчителя, значимість його внеску в розвиток гітарної школи Харківщині. Було підкреслено, що саме цей конкурс став стартом та випробуванням виконавської майстерності для багатьох юних гітаристів Харківщини.
 
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |

25 лютого 2024
 

НАВЧАЮТЬСЯ ВИКЛАДАЧІ КЛАСУ ГІТАРИ МИСТЕЦЬКИХ ШКІЛ ХАРКІВЩИНИ

 
   З 19 по 23 лютого 2024 року викладачі класу гітари мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова підвищували кваліфікацію за темою «Творчій підхід як необхідна умова професійної діяльності сучасного педагогічного працівника мистецької школи».
 
Читати далі →

Posted in Новини ОНМЦПК |