Post navigation

Творчий звіт ДШМ смт Н.Водолага

26 квітня 2017

 

  Вже традиційно навесні комунальний початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Дитяча школа мистецтв смт Нова Водолага» Нововодолазької районної ради  проводить звітний концерт, підбиваючи підсумки своєї роботи за навчальний рік та демонструючи вміння і досягнення своїх учнів. В цьому році, напередодні реформ та змін, що відбуваються в країні, Управлінням культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації спільно з обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів було організовано проведення Творчого звіту учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) Харківської області. Його метою був аналіз та активізація творчої діяльності шкіл естетичного виховання, сприяння самореалізації творчого потенціалу учнів, підвищення виконавського рівня, розповсюдження кращого педагогічного досвіду. Підготовка та проведення цього заходу під керівництвом начальника відділу культури і туризму Нововодолазької районної державної адміністрації Волотка О.В. стали надзвичайно важливою і відповідальною подією для учнів та викладачів школи. Творчий звіт треба було провести відповідно до визначених організаторами критеріїв та умов. Саме тому концерт проводився на базі приміщення навчального закладу і складався з номерів музичного, хореографічного, вокального та театрального відділень і тривав загальним обсягом відповідно до вимог 30 хвилин. Під час проведення заходу велася відеозйомка, яка з програмою номерів була відправлена до обласного навчально-методичного центру для участі у  другому етапі Творчого звіту.

 

   Школу представляли: фольклорний колектив учнів художнього та музичного відділень «Перегуки», ансамбль гітаристів «Веселі сходинки»,  дитячий оркестр «Vivat козачок!» (керівник Скриннікова І.А.), хореографічні колективи «Веселий гурт», «Горличка», «Експресія», (керівники Галімуханова В.О., Марюхна Ю.В.), хор дитячої школи мистецтв «Співаночки» (керівник Плавун Т.Ю., концертмейстер Курлович Н.А.), ансамбль «Сопілочка» (керівник Пелехатий А.Г., концертмейстер Медведєва Є.О.), тріо бандуристів «Барви», керівник (Черниш А.В.). Сольні номери виконували Маточка Дар`я (викладач Александренко Л.М.), Зуб Дар’я (викладач Медведєва Є.О.), Іванюк Альона, Носенко Ксенія, Семенко Максим (викладач Шопіна О.В.) та Калініна Наталія (викладач Плавун Т.Ю.).

 

  Зі спеціальності образотворче мистецтво було проведено перегляд та відбір кращих учнівських робіт відповідно до програмних вимог з рисунку, живопису, скульптури, композиції та декоративно-вжиткового мистецтва. Фотографії цих робіт були також відправлені до обласного навчально-методичного центру.

 

  Нова форма проведення Творчого звіту стала яскравою подією для учнів, які із нетерпінням очікують результатів другого етапу та заключного Гала-концерту і виставки.

 

А.Ю. Абрамович, директор школи мистецтв