Post navigation

Вічний вогонь пам’яті

08 травня 2017

 

  З кожним роком меншає ветеранів… На жаль, час невблаганний… Та й зараз живуть серед нас ті, хто, навіть переступивши 90-річний рубіж, залишається в строю.

 

  Валентин Данилович Вєтров – ветеран Другої світової війни, учасник бойових дій, щороку в травневі дні бажаний гість для дітвори Балаклійської дитячої музичної школи. От і цьогоріч він завітав до нас на концерт «Вічний вогонь пам’яті» до Дня пам’яті та примирення та 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

  Почесним гостем свята був хор «Ветеран» ветеранів війни та праці, в якому співають учасник Другої світової війни війни Борис Сергійович Шурупов, а також люди, яких називають «дітьми війни» – ті, хто на власні очі бачив і пережив усі страхіття фашистської навали.

 

  У залі панувала урочисто-зворушлива атмосфера з відтінком скорботи. Почесне право розпочати концерт було надане хору «Ветеран». Далі в програмі взяли участь творчі колективи, учні, випускники та викладачі школи. Лунали пісні воєнних років, а також сучасні, сповнені вдячності людям, які ціною життя відстояли свободу Батьківщини. Звучали також інструментальні твори переважно лірично-піднесеного та скорботного характеру. Варто зазначити, що всі концертні номери були виконані артистично, осмислено, на високому професійному рівні.

 

  В урочистій тиші вшанували пам’ять загиблих героїв Другої світової. Фінальну пісню «Перемога» всі слухали стоячи. Багато хто не зміг стримати сльози… Наприкінці свята учні подарували квіти ветеранам та дітям війни.

 

  Ніколи не згасне пам’ять про великий подвиг і велику трагедію народу. І юне покоління повинне знати й пам’ятати імена тих, завдяки кому ми можемо жити, любити, творити.

 

Тетяна Шерстюк, викладач Балаклійської ДМШ, автор і ведуча програми.