Post navigation

Підсумкова виставка дитячих художніх робіт

29 травня 2017

ВИСТАВКА «НАДІЯ СЛОБОЖАНЩИНИ» – ТВОРЧИЙ ЗВІТ ЮНИХ ХУДОЖНИКІВ ХАРКІВЩИНИ

 

  Впродовж двох тижнів харків’яни та гості Першої столиці матимуть нагоду познайомитися з експозицію підсумкової виставки дитячих художніх робіт учнів шкіл естетичного виховання Харківської області та міста Харкова  до якої у цьому році увійшли роботи переможців трьох різнопланових за тематикою творчих конкурсів. За традицією вона відрилась в обласній художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» 26 травня  напередодні Міжнародного дня захисту дітей.

 

ТРИНАДЦЯТЬ РОКІВ ПЕРЕМОГ

 

  Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Об’єднаймося ж, брати мої»,  що присвячений шевченківським дням, добре відомий юним художникам Харківщини. Він проводиться більше дванадцяти років і користується у них незмінною популярністю. Тож і цього року юні майстри пензля активно долучилися до визнаного творчого змагання, представивши на відбірковий тур конкурсу більше трьохсот робіт, десять з яких були відібрані журі для подання у Київ, аби претендувати на призові місця.

 

  Вже 13 років представники початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Харківської області отримують переконливі  перемоги, стаючи лауреатами цього престижного всеукраїнського конкурсу. Це результати великої роботи учнів та викладачів.

 

  У 2017 році список переможців знову поповнився двома прізвищами юних слобожан. Ними стали: у номінації «образотворче мистецтво» Фещенко Андрій, учень Краснокутської  дитячої музичної школи (викладач Кабка Є.О.) та у номінації «декоративно-прикладне мистецтво» Ольховік Анастасія, учениця Харківської дитячої художньої школи №1 імені І.Ю.Рєпіна (викладач Денисенко Н.С.). Талановиті учнів та їх викладачі були запрошені до міста Канєва, де на Тарасовій горі відбулася урочиста церемонія нагородження переможців престижного змагання.

 

 До цьогорічної експозиції виставки «Надія Слобожанщини» увійшли роботи лауреатів та  дипломантів цього конкурсу, що відображають їх осмислення широкого спектру важливих для кожного покоління українців тем, на які їх надихає творча спадщина великого Кобзаря.

 

ХЛІБ У МОЇЙ УЯВІ

 

За ініціативою дитячої школи мистецтв м.Первомайський, на базі цієї школи було проведено обласний конкурс дитячого рисунку “Хліб у моїй уяві”. На конкурс було подано понад 350 робіт зі шкіл області та міста Харкова.

 

  «Започатковуючи цей конкурс, ми хотіли, щоб діти відобразили свої почуття любові та поваги до рідної землі, до людей, які самовідданою працею вирощують та виготовляють хлібні вироби — зазначив Ігор Ясинський, депутат Харківскьої обласної ради, член журі конкурсу. Роботи, за оцінкою фахівців, дійсно вражають. Розкриваючи запропоновану тему, юні майстри пензля у черговий раз підтвердили свою креативність, нестримну фантазію, бажання творити на радість собі та всім, хто вміє цінувати образотворче мистецтво.

 

  «Основна умова успіху роботи –  підкреслила Ірина Сідєльова, авідувач відділом науково-популяризаційної роботи Харківського художнього музею, член журі конкурсу – це попасти у тему, саме за її розкриття автор отримує перший плюс. Важливо, щоб вона була добре композиційно вибудувана, а ще потрібно вдало знайти кольорове рішення та внести ту емоційну нотку, що викличе емоції глядача (це другий плюс). Ці складові і забезпечують художникові перемогу».

 

ТВОРЧИЙ ЗВІТ ШКІЛ ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ

 

  Протягом квітня-травня поточного року за ініціативою Управління культури і туризму обласної державної адміністрації відбулися творчі звіти колективів шкіл естетичного виховання районів області.

 

  Поряд з юними музикантами, юні художники представили власні різножанрові твори. Для участі у виставці було вибрано 40 робіт з майже 200 представлених у творчому звіті. Усі переможці -учасники виставки отримали дипломи лауреатів або дипломантів.

 

  До загального експонування на виставці увійшло понад 120 робіт лауреатів та дипломантів вищезгаданих творчих змагань,  виконаних у різних жанрах з використанням різноманітних технік (олії, гуаші, акварелі, батика, графіки, змішаних технік, мозаїчної аплікації, колажу, скульптури малих форм, кераміки, кукол-мотанок, розпису писанок тощо).

 

  Різні за ціллю проведення та тематикою конкурси об’єднує високій професіоналізм викладачів та безперечна талановитість юних художників. У котрий раз ми маємо змогу переконатися у невичерпної талановитості молоді Слобожанщини, їх прагненні до шанування та збереження кращих здобутків творчої спадщини художньої школи Харківщини.

 

  8 червня в 17.00 у межах виставки відбудеться творча зустріч з викладачами юних талантів у форматі «круглого столу». До спілкування запрошуються всі небайдужі та зацікавлені питаннями естетичного виховання підростаючого покоління.

  Виставка експонується до 10 червня 2017 року., запрошують відвідати виставку, яка підніме настрій, добавить позитиву, порадує чудовими композиціями, здивує різноманітністю технік.