Post navigation

Вересневе засідання секції викладачів народних інструментів

 

  7 вересня 2017 року, згідно з планом роботи обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів на 2017-2018 навчальний рік, у приміщенні Харківському музичному училищу імені Б.М. Лятошинського, було проведено «Інструктивно-методичний семінар «Вересневий тиждень» методичного об’єднання педагогічних працівників класу народних інструментів (акордеон, балалайка, бандура, баян, гітара, домра, цимбали) шкіл естетичного виховання міста Харкова та Харківської області.

 

  За підсумками проведення обласного конкурсу 2016-2017 навчального року з розробки навчально-методичних матеріалів, програм для початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) «Колекція педагогічної майстерності та творчості», переможцями стали : Золотько А.М., викладач ДШМ №3 м.Харкова (Лауреат першого ступеня); Водолагіна В.В. та Сіроус О.В., викладачі ДМШ смт Слобожанське Зміївського району (Лауреати другого ступеня); Белозерова І.І., викладач ДМШ№14 м.Харкова (Лауреат другого ступеня); Страшок М.І., викладач ДМШ№12 ім.К.Шульженко м.Харкова ( Краще перекладення музичного твору). З теплими словами привітання до учасників семінару звернулась методист Центру Волошко Н.В. Вона вручила переможцям сертифікати та методичну літературу, яка була видана Центром.

 

  Завідувач циклової комісії «Народні інструменти» Харківського музичного училища імені Б.М. Лятошинського, Панова Л.В. виступила з розгорнутим (по кожному музичному інструменту) та корисним аналізом проведення обласного конкурсу «Випускник 2017». Вона також подякувала викладачів методичного об’єднання за їх працю та підтримку нашого профілю, за якісну підготовку багатьох вступників до училища.

 

  Методист – куратор секції, Гончарова О.М. виступила з доповіддю про підсумками роботи методичного об’єднання педагогічних працівників класу народних інструментів (акордеон, балалайка, бандура, баян, гітара, домра, цимбали) шкіл естетичного виховання міста Харкова та Харківської області за 2016-2017 навчальний рік. Вона надала характеристики всім заходам, які були проведені. Серед них були виділенні не тільки успіхи, а й ті питання, на які колегам у роботі необхідно звертати увагу.

 

  У презентації плану роботи на 2017-2018 навчальний рік, викладачам методичного об’єднання були представлені головні його напрямки, строки проведення, положення.

 

  Для учасників семінару методистами Гончаровою О.М. та Синявіною Л.Є. було підготовлено відео концерт за підсумками проведення циклу концертів 2016-2017 навчального року «Звучать народні інструменти».

 

  Всі присутні з великим інтересом та задоволенням сприйняли такий формат, аплодували виконавцям.

 

  Викладачі методичного об’єднання виказали задоволення творчому спілкуванню та роботі семінару.