Post navigation

Засідання Богодухівського зонального методоб’єднання

22 вересня 2017

 

  Відповідно до плану роботи зональний методичних об’єднань Харківської області на 2017-2018 навчальний рік, з метою координації роботи педагогічних працівників, сприяння розвитку педагогічної творчості та професійної майстерності, вирішення питань, пов’язаних з організацією методичної роботи ЗМО, встановлення творчих контактів між мистецькими навчальними закладами Богодухівського ЗМО 20 вересня 2017 року на базах Богодухівської ДМШ ім. В.Т. Борисова та Валківської ДШМ відбулися методичні семінари, учасниками яких стали члени Богодухівського зонального методичного об’єднання: керівники та викладачі Богодухівської ДМШ ім. В.Т. Борисова, Валківської ДШМ, Краснокутської та Коломацької дитячих музичних шкіл.

 

  Присутня на семінарі завідувач сектору культури Богодухівської районної державної адміністрації Волошко А.М. підтримала необхідність роботи зонального методичного об’єднання, опорною школою якого стала Богодухівська ДМШ ім. В.Т.Борисова.

 

  План роботи ЗМО на 2017-2018 навчальний рік представила методист ОНМЦПК Волошко Н.В., яка ознайомила учасників семінарів з термінами та форматом проведення основних методичних заходів з вивчення, узагальнення та поширення передового досвіду, зосередила увагу слухачів на умовах проведення відбіркових турів обласних конкурсів та оглядів.

 

  Питання організації та змісту методичної роботи в школах естетичного виховання висвітлила методист ОНМЦПК Гончарова О.М., яка є куратором Богодухівського ЗМО. Вона акцентувала увагу на необхідності постійного професійного самовдосконалення викладача, підвищення рівня його педагогічної компетентності, надала стислу характеристику структури та форм методичної роботи. Докладно, з необхідними коментарями, були розглянуті зразки оформлення основної навчальної документації викладачів шкіл естетичного виховання.

 

  Директор Валківської ДШМ Тимошенко О.В. поділилася досвідом оформлення портфоліо викладача та виступила з ініціативою проведення зонального конкурсу “Краще портфоліо викладача” серед викладачів ЗМО.

 

 Викладачі обмінялися досвідом та спланували подальшу роботу зонального методичного об’єднання.