Post navigation

Впровадження УДК в практику роботи публічних бібліотек

27 вересня 2017

 

Більше двадцяти спеціалістів з обробки документів публічних бібліотек Харківської області з 18 по 22 вересня 2017 року навчалися на короткотерміновому семінарі з підвищення кваліфікації за тематикою: «Впровадження УДК в практику роботи публічних бібліотек».

 

  Тематика навчально-тематичного плану «Впровадження УДК в практику роботи публічних бібліотек» пов’язана з необхідністю впровадження у роботу бібліотек Універсальної десяткової класифікації. Мета навчання – формування у слухачів знань та вмінь методики індексуванні за таблицями УДК.

 

  До викладання були залучені провідні фахівці Харківської обласної універсально наукової бібліотеки (Федотова Л.М., Димарецька В.В.), Харківського вищого коледжу мистецтв (Мельник О.В.).

 

  Слухачі навчально-тематичного семінару мали змогу ознайомитись з законодавчою, нормативно-правовою базою діяльності бібліотек, формуванню у слухачів навичок роботи з таблицями УДК, стану впровадження та використання УДК в Україні, методики індексування інформаційних ресурсів за таблицями УДК, а також навичок самоосвітньої діяльності в контексті опанування методології класифікування.

 

  До уваги слухачів були запропоновані різні форми навчання: змістовні лекції, консультації, практичні та інтерактивні заняття, методичні рекомендації з професійних питань.