Post navigation

Сольний концерт юної піаністки з Чугуєва

18 жовтня 2017

 

   17 жовтня у Чугуївський дитячій музичній школі відбувся перший сольний концерт учениці фортепіанного відділу Кауфман Евеліни, дванадцятирічної піаністки, яка впевнено підкорює міжнародні музичні сцени.

 

  Варто зазначити, що далеко не кожному юному піаністові обласної мистецької школи вдається на початку жовтня представити сольну програму в двох відділеннях. Безумовно це досягнення не тільки Евеліни, а й її викладача – Маминої Тетяни Іванівни.

 

  Концерт юної піаністки було присвячено саме любимій вчительці – майстру з великими педагогічними та творчими здобутками, яка до речі, саме в цей день відмітила свій особистий та творчий ювілей. Талановита дівчинка познайомилася з Тетяною Іванівною у п’ятирічному віці. Досвідченому фахівцю вдалося розгледіти обдарованість дитини, тактовно залучити до системної та наполегливої праці, створюючи цікаву і творчу атмосферу для її всебічного розвитку. Як результат співпраці двох закоханих у музику творчих особистостей – перша сольна програма Евеліни. У її виконанні слухачі мали можливість почути музичні твори дуже різні за жанром. Від «Етюду» К.Черні, перших частин сонат Й.Гайдна, В. Моцарта, Л.Бетховена до музики сучасних українських композиторів М.Кармінського і М.Скоріка. Особливою родзинкою концерту були твори Ф.Шопена. Евеліна відчула і змогла передати задум композитора, його як ліричні, так і драматичні емоції, що не залишили байдужим жодного слухача в залі.

 

  Музичним подарунком для Евеліни та Тетяни Іванівні були виступи зовсім юного піаніста-початківця Мілька Іллі, який виконав «Коломийку» (автор В.Лемешко) та викладачів школи Ганни Маминої і Ольги Радченко у виконанні яких прозвучали другий та п’ятий «Угорські танці» Й.Брамса.

 

Присутні на концерті захоплено вітали кожен музичний твір.

 

Вітаємо виконавицю та її викладача, бажаємо нових творчих досягнень і перемог!