Post navigation

Зачинатель благородної справи

27 жовтня 2017

 

  Цьогоріч Балаклійська дитяча музична школа відзначає своє 55-ліття. Кожному мешканцеві району добре відомий цей світлий двоповерховий будинок, з вікон якого линуть чарівні звуки музичних інструментів, дзвенять дитячі голоси, сяють барвами малюнки картинної галереї юних художників. Щодня поспішають сюди юні обдаровання, де їх чекають професійні викладачі, які розкривають дитячі таланти. Балаклійська ДМШ – одна з найкращих в області не лише за якістю умов, у яких навчаються діти, а й за рівнем підготовки випускників.

 

  А зачинателем цієї благородної справи є Олександр Іванович Островерх – мудра й добра людина, музикант, педагог, який усе трудове життя присвятив естетичному вихованню юного покоління. Саме йому, тоді ще 25-річному випускнику Харківського музичного училища ім. Б.М. Лятошинського, випала щаслива доля відкрити в 1962 році музичну школу в Балаклії, перевести її в 1971 році з підвалів житлових будинків у світле, нове, спеціально збудоване приміщення, створити надійну матеріальну базу, укомплектувати педагогічними кадрами, вихованими в стінах школи. Понад сорок років Олександр Іванович очолював школу, подаючи всім приклад своєю самовідданою працею. Він був не лише мудрим керівником закладу, а й творчим, але вимогливим викладачем. Завдяки педагогічному таланту Олександра Івановича, багато його учнів, опанувавши баян, обрали музику своєю професією. Він виховував не лише учнів, а й викладачів, для яких був взірцем дисциплінованості, педагогічного такту, чуйності, товариськості. Особливу увагу він приділяв молодим фахівцям, виявляючи батьківську турботу й терпляче наставляючи на нелегку педагогічну роботу. Після багаторічної праці директором школи, передавши керівництво більш молодому поколінню, Олександр Іванович близько десятиріччя продовжував працювати в рідній школі налаштовувачем музичних інструментів, уболіваючи за те, аби на всіх заняттях та концертах не лише учні й викладачі, а й слухачі отримували задоволення від чистого й якісного звучання музики.

 

  Наразі Олександр Іванович перебуває на заслуженому відпочинку. Чудовий батько доньки й сина, люблячий дідусь, він обожнює свою родину, яка відповідає йому навзаєм. Проте музична школа, що є справою всього життя, і зараз займає значне місце в його великому доброму серці, він завжди в курсі подій свого дітища, радіє успіхам і переймається турботами колективу.

 

Днями Олександр Іванович святкує своє вісімдесятиріччя.

 

  Педагогічний колектив Балаклійської ДМШ щиро вітає шановного ювіляра та зичить здоров’я, родинного затишку, сердечного тепла.

Хай сонечко світить, а серце співає,
Хай смуток до серця дороги не знає.
Хай Ваша душа буде сонцем зігріта.
Здоров’я і щастя на многії літа!