Post navigation

20-річний ювілей Валківської дитячої школи мистецтв

21 жовтня 2017

 

  Два десятиліття тому шляхом об?єднання музичної та художньої шкіл у Валківському районі була заснована районна комунальна дитяча школа мистецтв з двома відділеннями: музичним та образотворчого мистецтва. І саме в ці яскраві різнобарвні жовтневі дні заклад відзначає своє 20-річчя. 

 

  З нагоди ювілейної дати керівництвом школи було заплановано ряд мистецьких заходів. До 20-річного ювілею Валківської дитячої школи мистецтв була приурочена і урочиста презентація успішно впровадженого міні-проекту «Оновлення фонду народних музичних інструментів – гарантія якісної освіти та професійної підготовки підростаючого покоління». Захід відбувся 21 жовтня о 12.00 годині у глядацькій залі Валківського районного народного дому «Іскра» в рамках музичного свята «Мистецькі барви»…

 

  Міні-проект став одним з переможців цьогорічного обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє». В рамках проекту для Валківської дитячої школи мистецтв придбано музичні інструменти на загальну суму 150 тис. грн. П’ять акордеонів, баян, бандура та дві гітари поповнили фонд музичних інструментів закладу, де обдарована молодь Валківщини успішно розвиває свої таланти.

 

  Юні таланти Валківщини – вихованці школи мистецтв разом із своїми викладачами, а також її чисельні випускники минулих років взяли участь у музичному святі «Мистецькі барви». В їх чудовому виконанні прозвучали класичні та народні музичні твори та пісенні композиції. Сьогодні випускники самі стали педагогами та викладають у школі, яку колись закінчили.

 

  Сьогодні Валківську ДШМ відвідують більше 200 обдарованих дітей з усього району, які навчаються тут грі на музичних інструментах, пісенній майстерності, художньому та гончарному мистецтву.

 

  Голова районної ради Віталій Оноша, голова райдержадміністрації Віктор Войтенко, міський голова Валерій Скрипніченко щиро привітали керівника та викладачів Валківської ДШМ, вихованців закладу та їх батьків з 20-річним ювілеєм школи та з відкриттям успішно реалізованого міні-проекту.

 

  Депутат обласної ради Едуард Юрченко передав святкові вітання від депутатів та голови обласної ради Сергія Чернова і вручив керівнику ініціативної групи батьківського комітету Валківської ДШМ Байрачній Надії та директору школи Ользі Тимошенко логотипи та Сертифікат обласного конкурсу «Разом у майбутнє», які будуть розміщені у закладі та свідчитимуть про успішне завершення міні-проекту.

 

  Директор Валківської ДШМ Ольга Тимошенко з радістю зазначила, що ювілейний рік став для школи роком надбань та поповнення матеріальної бази школи. Завдяки турботам районного керівництва для школи було придбано гончарну піч та новий гончарний круг. На кошти, виділені з районного бюджету завдяки рішенню депутатів районної ради, закуплені нові меблі для навчального закладу. До того ж, у нещодавно відремонтованому приміщенні відкрито виставковий зал та додаткові класи із новими мольбертами для вихованців відділення образотворчого мистецтва. Ольга Володимирівна щиро дякувала за постійну турботу та допомогу депутатам районної ради та особисто голові ради Віталію Оноші і його заступнику Юрію Яцині, голові райдержадміністрації Віктору Войтенку, всім спонсорам, які не залишають своєю увагою дитячу школу мистецтв.

 

  «Поповнення фонду народних інструментів новими інструментами – не лише приємна подія та ще один крок у напрямку зміцнення матеріально-технічної бази школи мистецтв. Це також має стати поштовхом до підвищення якості освіти, естетичного виховання та творчого розвитку підростаючого покоління», – наголосив голова районної ради Віталій Оноша.

 

  Вітаємо викладачів, учнів та батьків Валківської ДШМ з цією значною подією Нехай мистецтво завжди приносить вам гарний настрій, нове творче натхнення. Нехай школа стане стартовим майданчиком для багатьох новачків в музичному та образотворчому мистецтві!