Post navigation

Впровадження УДК в практику роботи публічних бібліотек

12 листопада 2017

 

  Більше двадцяти спеціалістів з обробки документів публічних бібліотек Харківської області та міста Харкова з 06 по 10 листопада 2017 року навчалися на короткотерміновому семінарі з підвищення кваліфікації за тематикою: «Впровадження УДК в практику роботи публічних бібліотек».

  Тематика навчально-тематичного плану «Впровадження УДК в практику роботи публічних бібліотек» пов’язана з необхідністю впровадження у роботу бібліотек Універсальної десяткової класифікації. Мета навчання – формування у слухачів знань та вмінь методики індексуванні за таблицями УДК.

 

  До викладання були залучені провідні фахівці Харківської обласної універсально – наукової бібліотеки (Федотова Л.М., Димарецька В.В. Ісаєва І.О.), Харківського вищого коледжу мистецтв (Мельник О.В.).

 

  Слухачам навчально-тематичного семінару були надані рекомендації по впровадженню та використання УДК, навичок роботи з таблицями УДК, побудови та властивості УДК, методики індексування УДК, роз’яснення складних випадків індексування.

 

  До уваги слухачів були запропоновані різні форми навчання: змістовні лекції, консультації, практичні та інтерактивні заняття, методичні рекомендації з професійних питань.