Post navigation

Гала-концерт в залі Харківської обласної філармонії

19 грудня 2017

 

  17 грудня напередодні Дня святого Миколая за підтримки голови Харківської обласної держаної адміністрації Юлії Світличної в залі Харківської обласної філармонії відбувся гала-концерт та нагородження переможців Обласного конкурсу виконавської майстерності учнів молодшого віку «Радість відкриття».

 

  У період з 20 листопада по 3 грудня поточного року пройшов Обласний конкурс виконавської майстерності учнів молодшого віку мистецьких шкіл Харківщини «Радість відкриття». Змагалися учні віком від 6 до 10 років за всіма виконавськими спеціальностями спеціальностями та юні художники.

 

  У конкурсних прослуховуваннях взяли участь понад 2500 учнів всіх мистецьких шкіл Харківщини.

 

  У кожному районі області відбулися відбори конкурсантів-інструменталістів та вокалістів. Тож у фіналі за перемогу змагалися 517 учасників у двох вікових категоріях: 6-8, 9-10 років. Вони продемонстрували свої вміння гри на фортепіано, гітарі, баяні, акордеоні, бандурі, домрі, цимбалах, балалайці, скрипці, віолончелі, флейті, трубі, ударних інструментах та вокалу.

 

  Прослуховування заключного етапу конкурсу відбувалися на базі Харківського музичного училища імені Б. Лятошинського та Харківського вищого коледжу мистецтв.

 

  Юні художники надіслали на конкурс понад 500 художніх робіт, присвячених ілюстраціям до улюблених казок. Журі відібрало кращі. Виставка робіт відкрита 14 грудня в Харківському художньому музеї.

 

  17 грудня за підтримки голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної в яскравій святковій залі обласної філармонії зібралися лауреати та дипломанти конкурсу, їх рідні та викладачі.

 

  Начальник управління культури і туризму Олег Яцина від імені губернатора привітав всіх учасників та викладачів з високими результатами. Подякував всім за професіоналізм та майстерність. Висловив велику вдячність батькам за підтримку та розуміння важливості естетичного виховання дітей. Побажав нових перемог, подальшого вдосконалення власної майстерності та досягнення нових мистецьких вершин!

 

  Святий Миколай та Фея музики привітали учасників, вручили солодкі подарунки від Юлії Світличної. Лауреати першого ступеня продемонстрували власні вміння гри на улюблених інструментах у святковому концерті.

 

  Виставка робіт юних художників-переможців конкурсу відкрилась 14 грудня в Харківському художньому музеї.

 

  Свято відбулося.

 

  Конкурс заснований Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.
Мета конкурсу: підтримка дитячої творчості, естетичне виховання підростаючого покоління, розкриття творчих здібностей учнів, виховання дбайливого відношення і любові до рідної батьківщини на підставі класичних зразків вітчизняного мистецтва.