Post navigation

Відкриття виставки «Різдвяний подарунок Слобожанщині»

30 грудня 2017

 

   Кінець 2017 року на Харківщині багатий на мистецькі події, що проходять за участю колективів мистецьких шкіл. Одна з них — традиційна виставка художніх робіт «Різдвяний подарунок Слобожанщині», що вже другий рік має нове цікаве наповнення – виставку робіт учнів і викладачів певної школи. В цьому році власні доробки представили учні та викладачі Первомайської школи мистецтв.

 

   Всі роботи цьогорічної виставки посвячені 40- річчю з дня заснування художнього відділення школи.. В експозиції представлено роботи всіх чотирьох викладачів відділення та їх учнів – лауреатів міжнародних, обласних , районних, місцевих виставок.

 

   Творчі досягнення викладачів та учнів школи добре відомі як на теренах Слобожанщини, так і поза її межами. Кращі роботи учнів закладу багаторазово ставали переможцями творчих дитячих конкурсів України і світу.

 

   Гостями свята були начальник Управління культури і туризму обласної державної адміністрації Олег Яцина, народний художник України Віктор Ковтун, мер міста Первомайський Микола Бакшеєв, викладачі, учні школи, їх батьки, пересічні громадяни.

 

  У своєму привітанні Олег Яцина зазначив, що викладачі і учні школи – це творчі особистості, які проявили себе як талановиті митці, він побажав всім подальшого творчого натхнення, здоров’я, миру та злагоди, висловив вдячність організаторам та учасникам, наголосивши на необхідності подальшого розвитку нового варіанту проекту.

 

  Виставка отримала високу оцінку з боку народного художника України Віктора Ковтуна, який побажав і викладача і учням не зупинятися на досягнутому, продовжувати дивувати власним мистецтвом глядачів.

 

  Мер міста Микола Бакшеєв привітав учнів та викладачів зі святом, побажав викладачам і учням натхнення, нових перемог і творчих звершень. Висловив велику вдячність організаторам за можливість проведення виставки в одній з кращих художніх галерей області.

 

  Новорічного, різдвяного настрою чисельній публіці, що вщент заповнила галерею надали виступи учнів музичного відділення Первомайської школи.

 

  Присутні відмітили, що виставка продемонструвала високій професійний рівень та різнобарв’я майстерності викладачів, творчу фантазію та певні вміння учнів, які зберігають і відкривають чарівний світ традиційного та сучасного мистецтва.

 

  За відгуками самих учасників виставки, проведення виставки стало для них бажаною і очікуваною подією, яка додає снаги, впевненості та слугує стимулом для подальшого самовдосконалення.