Post navigation

Засідання Лозівського зонального методичного об’єднання

12 січня 2018

 

 11 січня 2018 року в рамках роботи зональних методичних об’єднань мистецьких шкіл Харківської області в приміщенні Лозівської ДМШ відбулося засідання членів Лозівського зонального методичного об’єднання, в якому взяли участь директори мистецьких шкіл та 44 викладача Лозівської ДМШ, Лозівської ДШМ № 1, Лозівської ДХШ, Близнюківської ДМШ, Первомайської ДШМ, Краснопавлівської ДМШ та Панютінської ДМШ.

 Директор Центру Самоварова Т.М. оголосила подяки директору Панютинської ДМШ Шапку О.В. та директору Первомайської ДШМ Євдокимовій Н.В. за участь в обласних заходах. Самоварова Т.М. роз’яснила Концепцію сучасної мистецької школи, затверджену наказом Міністерства культури України від 20.12.2017 року № 433, напрямки та зміст початкової мистецької освіти та шляхи реалізації Концепції; зосередила увагу присутніх на основних положеннях Законів України “Про освіту”та “Про позашкільну освіту”.

 

 Методист Центру Волошко Н.В. розповіла присутнім про порядок оформлення основної навчальної документації викладачів мистецьких шкіл. Провела аналіз виступів учасників Лозівського ЗМО в обласному конкурсі “Радість відкриття”. Також було розглянуто питання організації та проведення І та ІІ турів обласного огляду-конкурсу учнівських творчих колективів мистецьких шкіл районів та міст області “Весняний вернісаж”.

 

  Директор Панютинської ДМШ Шапко О.В. провів практичне заняття на тему “Впровадження інноваційних технологій та ІКТ в навчально-виховний процес мистецьких шкіл (використання спеціалізованих комп’ютерних програм та нотних редакторів)”. Викладачі мали змогу ознайомитись з комп’ютерними програмами – редактор нот для написання музичних композицій та програма зі створення та обробки аудіофайлів. Опанувавши ці програми, викладачі в подальшому самостійно зможуть використовувати їх під час підготовки методичних робіт.

 

 По закінченні всі присутні мали змогу з’ясувати певні питання з організації навчально-виховного процесу та виказали задоволення атмосферою та настроєм проведеної зустрічі.