Post navigation

Мистецтво – наш спільний дім

04 квітня 2018

 

  – У сиву давнину за часів Стародавньої Греції на схилі пагорка Гелікона танцювали музи – богині, які подарували нам мистецтво. Минули століття, але вони, як і раніше, потрібні людям… – Так розпочала перший етап звітного концерту учнів дитячої школи мистецтв смт Нова Водолага Нововодолазької селищної ради головна героїня дійства Гармонія, в ролі якої була директор А.Ю. Абрамович.

 

  У першому етапі звітували учні музичного відділення, образотворчого мистецтва, класу хорового та сольного співу. В урочистому відкритті заходу взяла участь начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Нововодолазької селищної ради Н.Ю. Євглевська, яка привітала усіх з важливою подією в житті школи, побажала дітям успіху у виступах і вручила подарунок від голови Нововодолазької селищної ради О.С. Єсіна.

 

  Всі гості мали можливість відвідати виставку учбових і творчих робіт учнів відділення образотворчого мистецтва, яку представляли викладачі В.А. Манн, Є.О. Козерод, Н.Ю. Євтушенко та завідуюча відділення образотворчого мистецтва К.М. Дігтяр.

 

  Ще мить – і в концертній залі запанувала тиша, відкривається завіса. На сцені оркестр народних інструментів «Віват-козачок!» – викладач І.А. Скриннікова та хоровий колектив «Співаночки» – викладач Т.Ю. Плавун. У їх спільному виконанні прозвучала пісня «Чарівний смичок». Один за одним змінювалися концертні номери, юні артисти, творчі колективи. А глядачі – це були батьки, рідні та друзі щедро дарували усім тепло своїх аплодисментів за напружену працю і виконавську майстерність.

 

  Та раптом у налагоджений ритм вривається голосна сучасна музика. В концертній залі з’являється «Діловий Музон». В його ролі дебютував учень класу духових інструментів Максим Суржко, який намагався своїм виступом переконати всіх, що мистецтво і Музи – це минуле століття, що зараз їх ніхто не розуміє та пропонує послухати, що грають і співають сучасні діти. Володарка звітного концерту Гармонія викликає на допомогу Музу Музики. В її ролі виступала заступник директора з навчально-виховної роботи В.А. Манн, яка запропонувала йому музичну подорож до країни Фортепіаноленд та Королівства Співу.

 

  – Я збагнула, що ти, Музон, дитя сучасного світу, – звернулася вона до нього. Але ж будь-яка музика повинна робити душу людини кращою, добрішою. І все це закладено в народних піснях, піснях про рідну країну. Послухай, яка це краса…

 

  Чарівні мелодії, звуки демонстрували Софія Легеза, Валерія Грицик, Богдана Чумакова, вокальний дует «Майбутнє» – Наталія Калініна, Єлизавета Ступак, ансамбль «Чарівниці» – Ольга Ніколенко, Ганна Алексейчук, Єлизавета Ступак, Наталія Калініна, Олена Водолажченко, Анастасія Тельна, музичний ансамбль «Сопілочка» – Анастасія Марюхна, Варвара Компанієць, Неллі Пелехата. Порадував своїм виступом вокально-інструментальний колектив «Адалага» – Ксенія Носенко, Діана Кравцова, Єлизавета Ступак, Дарина Тимченко – викладач Р.М. Набока та ансамбль гітаристів «Веселі сходинки» – викладач І.А. Скриннікова.

 

  Радів того дня на сцені прекрасний чорний рояль на якому показували професійну майстерність учні фортепіанного класу: Марина Цимбал, Ольга Ніколенко, Ганна Алексейчук, Єлизавета Ступак, Віка і Денис Фатич. «Старинна французька пісня» прозвучала на саксофоні у виконані Давида Биковських. На сучасних інструментах завершили музичну подорож Маским Семенко (піаніка) та Андрій Рубан (синтезатор).
– Ну, що, не дуже втомився? – звернулася Муза до Ділового Музона.

 

  – Та ні, дякую тобі, Музонько, я багато чому навчився і був не правий, пробач.

 

  – Що вже з тобою поробиш, пробачу, бо звітний концерт добіг кінця. А на завершення хочу ще раз нагадати, що мистецтво – не існує без нас, маленьких і дорослих, слухняних і не дуже, таких різних, і таких талановитих. Мистецтво – це наш спільний дім, до якого двері завжди відчинені.

 

Н.Ю. Євтушенко, заступник директора з навчально-методичної роботи