Post navigation

Вашому подвигу низько вклоняємось!

10 травня 2018

 

  Що може бути краще за дитячу усмішку! А коли поряд з тобою кілька десятків усміхнених дітей, одягнених у вишиванки та віночки – таке відчуття, неначе потрапив у квітучий сад. Так, діти – найдорожчі діаманти, найпрекрасніші квіти, і найзаповітніша наша мрія – щасливе й мирне їхнє майбуття. 

  Щороку, в один з травневих днів, наші діти святково одягаються й ідуть до своєї духовної скарбниці – Балаклійської дитячої музичної школи. Самі схожі на квіточки, вони ще й несуть у руках тюльпани й гвоздики, троянди й бузок, щоб подякувати тим, завдяки кому мають змогу жити й навчатись, любити й творити.

  …Бузкові пахощі пронизували урочисту й піднесену атмосферу, що панувала цього дня в залі Балаклійської дитячої музичної школи. Вдячні погляди були звернені до наших почесних гостей: ветеранів Другої світової війни, учасниць бойових дій, героїчних жінок Ольги Іванівни Рєзнік та Магдалини Вартанівни Оганесян, учасника війни Бориса Сергійовича Шурупова, який від імені ветеранів привітав усіх зі святом та звернувся з напутнім словом до юного покоління. Пам’ять героїв ушанували скорботною хвилиною мовчання…За традицією, концерт відкрив хор «Ветеран». Не можна було без хвилювання слухати пісні цього колективу. Лунали інструментальна класична музика та вокальні твори сучасних авторів, наповнені глибоким змістом та драматизмом, мов присвята пам’яті загиблих та вшануванню живих героїв.

  Затамувавши подих, слухали присутні виступи юних музикантів та співаків, солістів і творчих колективів. Прозвучали також улюбені мелодії воєнної пори. «Не забудемо нічого і нікого, не забудемо ніколи і ніде цей вкарбований у нашу долю день!» – ці слова фінальної пісні стали девізом усього концерту, а квіти, подаровані ветеранам та дітям війни – запорукою того, що пам’ять про великий подвиг народу ніколи не згасне і буде вічно жити в серцях майбутніх поколінь.

 

Т. Шерстюк, викладач Балаклійської ДМШ, організатор свята