Post navigation

Секція народних інструментів у 2016/2017 н.р.

2016-2017 НАВЧАЛЬНИЙ РІК

 

30 травня 2017

VIII-й Всеукраїнський конкурс виконавців на бандурі імені Гната Хоткевича

 

Ми – діти України !
Ми – діти XXI століття!

 

З 25.04 по 27.04.2017 року відбувся у місті Харкові VIII Всеукраїнський конкурс виконавців на бандурі імені Гната Хоткевича. Читати далі ?

 


 

Презентація досвіду роботи шкіл естетичного виховання

 

10 квітня 2017

 

Річний план роботи методичного об’єднання викладачів народних інструментів завершено проведенням 5 квітня на базі дитячої школи мистецтв №6 семінарського заняття з презентації досвіду роботи дитячої музичної школи №9 ім.І.Сокальського та дитячої школи мистецтв №6 міста Харкова. Читати далі ?

 


 

Звучать народні інструменти

 

21 березня 2017

 

19 березня пройшов заключний, шостий концерт циклу «Звучать народні інструменти». Учасниками всіх концертів були учні та викладачі класів народних інструментів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) Харківської області та міста Харкова. Читати далі ?

 


 

Музикантів-народників України об’єднав ювілей
Маестро Бориса Міхєєва

 

13 березня 2017

 

Всеукраїнський науково-методичний семінар з проблем розвитку початкової мистецької освіти (музичне мистецтво): «Актуальні питання сучасного виконавського мистецтва на народних інструментах», що проходив у Харкові 11-12 березня 2017 року, став значною подією у культурологічному просторі Першої столиці. Читати далі ?

 


 

Свято цимбального мистецтва на Харківщині

 

28 лютого 2017

 

Впродовж 25-26 лютого 2017 року в Харкові проходив Всеукраїнський науково-методичний семінар з проблем розвитку початкової мистецької освіти (музичне мистецтво): «Цимбальне мистецтво: педагогічне надбання та перспективи». Сам факт його проведення на Слобожанщині – свідчення заслуг харківської цимбальної школи, фундатором якої є признаний майстер своєї справи заслужений діяч мистецтв України Олена Костенко. Читати далі ?

 


 

Концерт “Звучать народні інструменти”

 

28 лютого 2017

 

«Гітара, як людська душа, що передає
послання світу всього через шість струн…»

 

19 лютого відбувся четвертий концерт учнів та викладачів шкіл естетичного виховання Харківщини з циклу “Звучать народні інструменти”. Читати далі ?

 


 

Третій концерт циклу “Звучать народні інструменти”

 

14 грудня 2016

 

img_8474 11 грудня пройшов третій концерт циклу “Звучать народні інструменти”. Учні і викладачі шкіл естетичного виховання області і міста Харкова з любов’ю представили майстерність гри на БАЛАЛАЙЦІ.
Читати далі ?

 


 

Чотириструнній домрі – 108 років

 

28 листопада 2016

 

img_7596_1 27 листопада пройшов другий концерт циклу “Звучать народні інструменти”. Учні і викладачі шкіл естетичного виховання області і міста Харкова з любов’ю і шаною розповіли музикою про українську чотириструнну ДОМРУ. Читати далі ?

 

 


 

Семінарське заняття викладачів відділів народних інструментів

 

09 листопада 2016

img_6056 09.11.2016 року в дитячий музичній школі №8 ім.П.Д.Гайдамаки, що знаходиться в Індустріальному районі міста, відбулося семінарське заняття викладачів відділів народних інструментів Харківської області та міста Харкова. Читати далі ?

 


 

Цикл концертів народних інструментів розпочато

07 листопада 2016

img_5479 6 листопада стартував новий проект обласного центру “Звучать народні інструменти”. Учні і викладачі шкіл естетичного виховання області і міста Харкова з любов’ю і шаною розповіли музикою про найулюбленіший інструмент країни — БАНДУРУ. Читати далі ?

 


 

Бандура. Нова програма для шкіл естетичного виховання.

 

03 листопада 2016

pb022809-1 02.11.2016 року пройшов семінар викладачів класу бандури шкіл естетичного виховання Харківської області та міста Харкова «Нові програми для бандури та їх особливості».

Читати далі ?

 


 

ЧЕТВЕРТИЙ ДЕНЬ ВЕРЕСНЕВОГО ТИЖНЯ

08 вересня 2016

img_1004 Методична нарада викладачів класу народних інструментів (акордеон, баян, балалайка, бандура, гітара, домра, цимбали) шкіл естетичного виховання відбулася у приміщенні Харківської дитячої школи мистецтв №4 ім.М.Леонтовича.

 

Увагу учасників семінару було зосереджено на конкретні навчально-методичні заходи наступного року, а також на позитивні моменти та певні зауваження членів журі конкурсів що проходили минулого навчального року.

 

Досвідом організації навчально-методичної роботи відділів народних інструментів поділилися завідуючи відділами дитячої школи мистецтв смт. Нова Водолага Скриннікова І.А. та Харківської дитячої школи мистецтв №4 ім. М.Леонтовича Герус В.Ф., Кириченко Ю.В.

 

Яскраві виступи оркестру юних баяністів-акордеоністів (керівник -директор школи Герус В.Ф.), квартету цимбалістів (керівник Лебединська О.І.) та ансамблю домристів (керівник Маруніч Т.М.), стали підтвердженням того, що учні гідно представляють Україну і Харківщину зокрема, на багато чисельних конкурсах і фестивалях різних рівнів — від Обласних до Міжнародних.

 

Перегляд фото у профілі GOOGLE ?