Post navigation

Нарада для завідуючих відділами образотворчого мистецтва

29 серпня 2018

 

  29 серпня 2018 року в приміщенні Харківського художнього училища відбулась інструктивно-методична нарада для завідуючих відділами та провідних викладачів образотворчого мистецтва мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова. У нараді брали участь заступник директора Харківського художнього училища з навчальної роботи Дятлов Юрій Леонідович та заступник директора ОНМЦПК Волошко Наталя Валентинівна. Учасники наради отримали інформацію стосовно якості підготовки учнів старших класів художніх шкіл та відділень, їх успіхів в якості абітурієнтів художнього училища.

  Викладачі мали можливість поставити питання Наталії Валентинівні щодо перспективних планів роботи Центру, атестації педагогычних працівників мистецьких шкіл. За результатами Обласного конкурсу з розробки навчально-методичних матеріалів, програм для мистецьких шкіл “Колекція педагогічної майстерності та творчості” відбулась презентація кращих розробок та нагородження викладачів-переможців.

  Також було проведено аналіз якості підготовки учнів до всеукраїнських, обласних конкурсів у 2017-2018 навчальному році, обласної олімпіади з історії образотворчого мистецтва. В процесі обговорення перспективного плану роботи на 2018-2019 навчальний рік увагу викладачів було акцентовано на одному з найбільш важливих напрямків – «питання якості викладання образотворчих дисциплін в старших класах художніх шкіл, художніх відділень (класів) мистецьких шкіл». Поряд з цим, у новому навчальному році багато уваги буде приділятися питанням з етнопедагогіки та художньої освіти учнів всіх вікових категорій.