Post navigation

Переможці ІІ ДЕЛЬФІЙСЬКИХ ІГОР СЛОБОЖАНЩИНИ

10 квітня 2012 року

 

10 квітня 2012 року у Малій залі Будинку рад відбулась урочиста церемонія вручення золотих медалей переможцям других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант».

 

    Участь в урочистому заході взяли: заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та начальник управління культури та туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

 

 Під час вручення медалей та подарунків учням шкіл естетичного виховання, Євген Савін зазначив: «Вдруге ми проводимо Дельфійські ігри і вдруге у цій залі збираються кращі з кращих – переможці Ігр. Харківська область неймовірно багата на таланти, які проявляються у якому б конкурсі чи фестивалі вони не брали участь. Я бажаю переможцям бути такими ж наполегливими, талановитими та чудовими завжди. Беріть участь в конкурсах, перемагайте і прославляйте свої райони, міста і, звичайно, свою країну».

    В Іграх взяли участь понад 416 учнів шкіл естетичного виховання Харківської, Полтавської, Сумської та Луганської областей.

    Протягом чотирьох днів (з 5 по 8 квітня) творчі змагання проходили на майданчиках Харківського музичного, художнього училищ та училища культури.

    В цьому році Дельфійські ігри були присвячені народній творчості. Учасники продемонстрували свої досягнення в грі на народних інструментах (баяні, акордеоні, домрі, бандурі, балалайці, сопілці, гітарі, цимбалах), показали українські танці та танці народів світу, читці читали твори української та зарубіжної класики. Завданням для юних художників було намалювати або виліпити свої враження від почутої музики.