Post navigation

Ювілей Балаклійської дитячої музичної школи

Балаклійській дитячий музичній школі – 50!

 

 

    Балаклійська дитяча музична школа була заснована Харківським обласним управлінням культури у 1962 році. В організації школи велика заслуга її засновника і першого директора Олександра Івановича Островерха — який все життя присвятив служінню музиці та виховав не одне покоління балаклійців.

    Разом з ним у першоджерел початкової музичної освіти на Балаклійщині стояли Крилов Я.І., Заікін Є.В., Заікіна С.П., Колесник Л.П., Карачевцев А.О., Капінос В.Н. У 1970 року почали працювати в школі Москаленко Р.Д. та Сахарова Л.М. Біля 30 років віддали улюбленій роботі Гнечка М.І., Рой Т.І., Павлов А.І., Копаєва О.В., Івончик С.Д.,Шерстюк Т.А., Аландарева Л.В., Самарська О.Л.,Волик Н.В.

    Дитяча музична школа сьогодні – це 36 талановитих, творчих викладача (з яких 20 – ії випускники!), 320 учнів що опановують фортепіано, скрипку, баян, акордеон, вокал, образотворче мистецтво. У селах Вербівка та Петрівське працюють класи музичної школи.

    Очолює колектив закладу молода енергійна директорка Кривич Ольга Іванівна.

    Про рівень підготовки в школі красномовно свідчать численні учнівські дипломи лауреатів та дипломантів районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів, значна частина з яких належить учням провідного викладача – методиста вищої категорії Тетяні Андріївні Шерстюк. Позитивна атмосфера у взаємовідносинах викладачів, батьків та учнів сприяє реалізації творчого потенціалу школи.

    Обдарована педагогічна молодь, яка влилася до колективу на початку 2000-х, внесла у процес навчання свіжий, сучасний погляд на естетичне виховання — це викладачі вокалу Вороная Ю.М. та Колесник І.Б, викладачі фортепіано Бурвікова .М. та Гнечка А.М., викладач класу домри Лимарова О.С.

    Сьогодні наша школа мистецтв — центр академічної культури та естетичного виховання Балаклії, який відіграє провідну роль у формуванні творчого, інтелектуального та духовного розвитку підростаючого покоління, забезпечує умови для його змістовного дозвілля. Саме тут діти знайомляться з кращими зразками світової культури. З метою пропаганди мистецтва в школі проходять концерти, свята, конкурси, виставки робіт юних художників, діють різноманітні ансамблі та колективи. Жоден захід на сцені районного будинку культури не обходиться без виступів учнів і викладачів школи.

    Вітаємо колег, ветеранів педагогічної мистецької праці з ювілеєм! Бажаємо вам творчої наснаги, здоров’я і благополуччя, миру та злагоди. Хай і надалі у вашій школі панує атмосфера, де затишно почувають себе і діти, і викладачі, а на мистецькому небосхилі спалахують юні зірки.