Post navigation

Заходи щодо державної підтримки культури і мистецтва

Указом Президента України затверджено додаткові заходи щодо державної підтримки

культури і мистецтва в Україні

 

    30 грудня 2013 року Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 717/2013 “Про додаткові заходи щодо державної підтримки культури і мистецтва в Україні”. В Указі йдеться про необхідність

 

Згідно з документом:

 

1. Кабінету Міністрів України запропоновано розробити та затвердити в установленому порядку план заходів щодо розвитку культури і мистецтва в Україні на середньострокову перспективу, передбачивши, зокрема стосовно мистецької освіти:

  • забезпечення функціонування…культурно – мистецьких навчальних закладів…. насамперед у сільській місцевості;
  • надання державної підтримки …поліпшення естетичного виховання дітей та юнацтва, впровадження ефективного механізму розвитку позашкільної освіти, збереження і розширення мережі шкіл естетичного виховання, забезпечення доступності початкової мистецької освіти;
  • забезпечення виготовлення та придбання музичних інструментів і спеціального обладнання для спеціалізованих мистецьких шкіл (шкіл – інтернатів) та початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів і закладів культури, а також спеціального обладнання для шкіл образотворчого мистецтва, забезпечення тиражування нотно-мистецької літератури.

 

2. Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва буде відзначатися 9 листопада разом із Днем української писемності та мови.

 

Детальніше з документом можна ознайомитись за посиланням →