Post navigation

Клубні заклади — осередки культурно-освітньої діяльності

КПК керівників сільських клубних закладів Харківського та Первомайського районів Харківської області.

 

В.С. Гузенко   У період з 06 по 10 жовтня 2014 року відбулися курси підвищення кваліфікації керівників сільських клубних закладів Харківського та Первомайського районів Харківської області.  

 

  Тема навчання: «Клубні заклади — осередки культурно-освітньої та дозвіллєвої діяльності. Актуальні проблеми розвитку та функціонування сфери культури і дозвілля».

 

  Організатори навчання — Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.

 

   Традиційно до викладання на курсах були залучені висококваліфіковані фахівці в галузі клубної діяльності — провідні викладачі Харківської державної академії культури, Харківського училища культури, спеціалісти Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації, фахівці-практики Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

 

   В межах навчальної програми слухачі були ознайомлені з пріоритетними напрямками стратегічного розвитку регіональної культурної політики (лектор — Плотнік Н.А., начальник відділу культури, мистецтва та навчальних закладів Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації); з питаннями технології розробки, підготовки та проведення сучасних ефективних форм культурно-дозвіллєвих заходів (лектор — Харченко З.А., викладач-методист Харківського училища культури), з основними вимогами щодо ведення ділової документації клубного закладу (лектор — Мякіннікова Л.М., заступник директора з культурно-дозвіллєвої та творчої роботи Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва) та багатьма іншими питаннями, необхідними для загальнокультурного та професійного зростання. (В їх числі питання безпеки життєдіяльності, психології ділового спілкування, координації діяльності сільських будинків культури, сільських клубів з іншими освітньо-виховними та культурно-дозвіллєвими закладами тощо).

 

   Особливу зацікавленість аудиторії викликала доповідь начальника відділу культури і туризму Дергачівської райдержадміністрації В.С. Гузенко з досвіду роботи Козачолопанського сільського будинку культури — одного з найкращих сільських клубних закладів Дергачівського району.

 

   Слухачам були запропоновані сценарно-репертуарні збірки та методичні матеріали. Клубні працівники мали змогу обговорити актуальні питання організації культурно-дозвіллєвої діяльності жителів територіальних громад, активізації роботи любительських об’єднань та клубів за інтересами.