Post navigation

Дитяча філармонія

Харківська дитяча філармонія

відкрила другий концертний сезон

 

filarmoniya_1   Майже 80 юних музикантів-учасників концерту «Дивовижний Бетховен» вийшли на сцену великої зали Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, де у ці дні проходить ХХI Міжнародний музичний фестиваль “Харківські асамблеї”.

 

   Цьогорічна тематика широко відомого фестивалю Високої музики “Харківські асамблеї”, пов’язана з творчістю великого німецького композитора Людвіга ван Бетховена. Життю та творчості геніального митця, що є взірцем людської гідності та рішучості у боротьбі за гуманістичні ідеали, і був присвячений перший концерт “Дитячої філармонії» сезону 2014-2015 рр – спільного проекту Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського та Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.

 

   Особливого значення цьому заходу надав саме зв’язок проекту, учасниками якого є учні шкіл естетичного виховання, та Міжнародного музичного фестивалю, що збирає титулованих музикантів світу.

 

   Художній керівник фестивалю Тетяна Вєркіна, народна артистка України, професор, кандидат мистецтвознавства, ректор ХНУМ, ім. І.П. Котляревського, проводячи прес-конференцію, відзначила важливість залучення обдарованих дітей до заходів «Харківських асамблей».

 

   Показово, що концерт розпочався знаменитою «Одою до радості» з 9-ої симфонії Людвіга ван Бетховена (як відомо, цей твір є гімном Євросоюзу). До речі, вже через кілька днів на закритті Міжнародного фестивалю “Харківські асамблеї” 9-а симфонія звучатиме повністю у виконанні професійних харківських хорів і оркестрів.

 

   Лауреати та дипломанти Всеукраїнського конкурсу молодих виконавців імені Л. Бетховена – учні дитячих музичних шкіл м. Харкова (№1 ім. Л. Бетховена, №9 ім. В.І. Сокальського, № 10, № 12 ім. К.І. Шульженко) – стали виконавцями на відкритті нового сезону Дитячої філармонії.

 

   На концерті «Дивовижний Бетховен» крім прекрасної музики до уваги глядачів були запропоновані відеоматеріали про геніального композитора (мультиплікаційний фільм із серії «Казки старого піаніно» та фрагмент з фільму «До далекої коханої»).

 

   Концерт справив приємне враження на численних слухачів (зала була переповнена прихильниками юних талантів) і виправдував надії його організаторів.

 

   Співавтори проекту «Дитяча філармонія» Ірина Сухленко, директор Благодійного фонду «Харківські асамблеї», та Юлія Ніколаєвська – кандидати мистецтвознавства, доценти ХНУМ ім. І.П. Котляревського – дали високу оцінку професійній майстерності юних виконавців, учнів класів фортепіано, флейти, скрипки, віолончелі (вік від 8 до 15 років).

 

   За оцінкою авторитетних фахівців, окрасою концерту став виступ дитячого симфонічного оркестру та хору старших класів ДМШ №1 ім. Л. Бетховена. Слухацька аудиторія, яку у більшості своїй складали учні та викладачі шкіл естетичного виховання м. Харкова та області, тепло приймала юних артистів та щиро ділилися своїми враженнями.

 

   Ірина Сухленко розповіла про тематику декількох майбутніх концертів: «У грудні на наших відвідувачів очікує чудова музична казка. Спеціальними гостями передноворічного дійства будуть студенти театрального факультету ХНУМ ім. І.П. Котляревського. У лютому на сцену вийдуть виключно юні джентльмени (програма називатиметься «Про що грають чоловіки»). Квітнева зустріч 2015 року познайомить наших маленьких друзів з музикою харківських композиторів та з фотовиставкою, яку представить засновник музею музичного мистецтва Харківщини Юрій Щербінін».

 

   Слідкуйте за афішею Дитячої філармонії! Приходьте на концерти юних митців! – запрошують юні таланти, їх наставники та організатори проекту.