Post navigation

Для викладачів музично-теоретичних дисциплін

Cемінар для викладачів музично-теоретичних дисциплін

 

тетрадь   29 жовтня 2014 року на базі Харківської дитячої музичної школи № 10 відбулось обласне семінарське заняття для викладачів музично-теоретичних дисциплін. На семінарі виступила викладач-методист Сумської дитячої музичної школи № 1 Віталіна Володимирівна Гукова, яка поділилась досвідом своїй майже 40-літньої педагогічної роботи. Працюючи в дитячій музичній школі, викладачу довелося зіткнутися з багатьма проблемами, тоді Віталіна Володимирівна зрозуміла, що треба по-новому організовувати сам процес навчання і шукати нові методики та розпочала роботу по напрацюванню навчального матеріалу. На цей час В. В. Гукова – автор 6-і «Зошитів-посібників з української та зарубіжної музичних літератур», які охоплюють матеріал 6-го розділу Початкового курсу та І-Х розділи основного курсу. Більшість зошитів мають гриф ДМНЗКМ України. Посібники надруковані видавництвом «Мелосвіт» (м. Київ) та видавництвом Вінниченко М. Д. (м. Суми). Викладачі Харківщини з великою зацікавленістю ознайомились з розробками талановитого викладача і будуть використовувати у своїй праці Зошити В. В. Гукової.

 

   На семінарі також виступила викладач-методист, зав. відділом Харківської дитячої школи мистецтв № 2 ім. П. І. Чайковського, провідний фахівець, музикознавець, автор багатьох навчально-методичних розробок Галина Вадимівна Дюміна. Тема її доповіді – «Творчість І. Ю. Рєпіна на уроках української та зарубіжної музичних літератур». Уперше творчість нашого великого земляка була представлена в контексті вивчення вітчизняної, російської і західноєвропейської музики. Робота написана досконало і дуже цікаво. У процесі створення посібника викладач багато часу приділила пошукам і знахідкам у біографії та творчості митця, його художньому оточенні. Тому методична розробка Г. В. Дюміної заслужено отримала перше місце на обласному конкурсі методичних розробок серед викладачів шкіл естетичного виховання.

 

   Слухачі семінару висловили подяку лекторам за велику, кропітку і таку необхідну для практики викладання в шкільних закладах роботу і побажали їм подальших успіхів у творчій роботі.