Post navigation

КПК працівників музеїв

Кваліфікацію підвищили працівники історичних та краєзнавчих музеїв м. Харкова та Харківської області

 

0 DSCN0955  10 по 14 листопада 2014 року відбулися курси підвищення кваліфікації працівників історичних та краєзнавчих музеїв м. Харкова та Харківської області: “Місія та можливості музею в сучасному суспільстві”.

 

   Лекції, консультації, методичні рекомендації, тренінги, знайомство з музейними закладами Харкова — тиждень наповнений новими знаннями та цікавими відкриттями. Провідні фахівці Харківського історичного музею (Панченко А.В., Аксьонов В.С.), Художньо-меморіального музею І.Ю. Рєпіна (Бучаста С.І.), Української державної академії залізничного транспорту (Сніжко І.А.), Харківської державної академії культури (Жукова В.П.), Харківського училища культури (Лисюк О.О.), щиро і відверто ділилися зі слухачами власними напрацюваннями.

 

   Дуже нагальними та актуальними були тренінги «Освітні програми для дітей у музеях» та «Що» і «Як» – інтерактивні компоненти у виставковому просторі», які провела на базі Харківського літературного музею Черемська О.В., завідувач відділу науково-освітньої роботи музею.

 

   Зацікавлено пройшли практичні заняття слухачів з наукового опису музейних предметів на базі Харківського історичного музею під керівництвом Панченко А. В., завідувачки науково-методичним відділом музею.

 

   Лекції з правового регулювання діяльності музейних закладів та трудового законодавства України  викликали небайдужий інтерес з боку слухачів та багато запитань до лектора Гапєєва Л.В.

 

   Всі слухачі курсів повернулися до роботи наповнені новими знаннями, враженнями, ідеями та планами.