Post navigation

Вересневий тиждень секції фортепіано

7 вересня 2015

IMG_7158   У приміщенні Харківської дитячої музичної школи №9 ім. В. Сокальського відбулося засідання методичного об’єднання викладачів фортепіано.

 

   Основну увагу було зосереджено на обговоренні підсумків минулого навчального року, та завданнях нового 2015-2016 н.р, обговорені поточні справи та конкретизовані орієнтири діяльності викладачів за спеціальністю “фортепіано”.   

 

   У ході засідання методичного об’єднання з презентацією досягнень у навчально-методичній роботі виступили зав. фортепіанного відділу ДМШ №15 ім. В.Моцарта Дикань Л.А. та зав. фортепіанного відділу Лозівської дитячої школи мистецтв №1 Жовтяникова Н.В.

 

    Школи впроваджують нові системи оцінювання якості виконання: успішно проходять такі нові форми заліків, як екзамен по гамам, екзамен із знань термінології, конкурси “Юний віртуоз”, “Юний концертмейстер”. З метою моніторингу роботи викладачів започатковані і постійно проводяться концерти класів. У школі №15 втілена у життя система рейтингового оцінювання успішності вихованців протягом навчального року, за результатами якого батьківська рада відзначає та заохочує лідерів.

 

  У презентації взяли участь учні, які яскравими виступами проілюстрували роботу зазначених відділів.

 

   У ході семінару неодноразово звучали пропозиції про підтримку постійних контактів між відділеннями шкіл, викладачами, учнями, більш тісної співпраці з метою розвитку дитячої творчості.